jastrebarsko

Dva nova drvena mosta preko Kupčine za sigurniji promet

Foto: Grad Jastrebarsko
Dva nova drvena mosta preko Kupčine za sigurniji promet
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
06.02.2014.
u 13:17
Mostovi u Gucima Draganićkim vrijedni su više od 620.000 kuna, a na području grada trebalo bi ih se kroz tri godine izgraditi još sličnih, najavljuje gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel
Pogledaj originalni članak

Dotrajalost vozne plohe i drvenih nosača, a prije svega opasnost za odvijanje prometa faktori su koji su Grad Jastrebarsko natjerali na obnovu drvenih mostova preko rijeke Kupčine u Gucima Draganićkim. Mostovi, jedan u dužini od dvadeset metara, a drugi, sagrađen preko mlinskog kanala, dužine sedam metara, investicija su vrijedna nešto više od 620.000 kuna.

Mostovima, koji su dotad bili na mjestu sadašnjih, novih, vijek trajanja je jednostavno istekao, a nisu bili ni sigurni poput ovih, budući da nisu imali ni ograde.

– Nadamo se da ćemo u sljedeće dvije do tri godine izgraditi još ovakvih mostova – rekao je gradonačelnik Jaske Zvonimir Novosel. Podsjetimo, u Jastrebarskom će uskoro početi i gradnja pješačkog mosta u perivoju dvorca Erdödy, za koji se, kupnjom u tamošnjem Lidlu, izdvaja po jedna kuna.

>>Drvene šetnice uz jezero i novi most za perivoj dvorca Erdődy

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
15:30 06.02.2014.

Sutra u vijestima: Mali perica napravio kucu na drvetu vrijednu 20,000 kuna. Nadamo se da ćemo u sljedeće dvije do tri godine izgraditi još ovakovih objekata - veli Pericin brat.