Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jastrebarsko

Drvene šetnice uz jezero i novi most za perivoj dvorca Erdődy

Perivoj dvorac Erdody
Foto: Grad Jastrebarsko
1/3
Autor
Mateja Šobak/VLM
17.12.2013.
u 17:30

Do ljepšeg izgleda grada uz fondove EU; 
ali probleme u obnovi zadao je i ciklon Teodor koji je počupao stabla. Gradnja mosta stajat će oko pola milijuna kuna

Svako drvo točno na svom mjestu, jezero, šetnica, cvijeće, ali i romantični drveni mostovi dio su ili će tek postati djelićem perivoja dvorca Erdödy u Jastrebarskom. Već je obnovljen plato ispred stare Žitnice u perivoju, pojedine šetnice uz dvorac te je uređeno jezero, a u pripremi su i nove radnje kako bi se perivoju vratio nekadašnji sjaj.

– Dosta problema prouzročio nam je ciklon Teodor prošlog mjeseca koji je počupao stabla, ali s radovima nastavljamo dalje. Ured ovlaštenog arhitekta Roberta Duića projektirao je uređenje cvjetnih gredica, zamjensku sadnju iščupanih stabala, gradnju drvenih šetnica uz jezero i po otočićima te gradnju mosta koji će otvoriti novi ulaz preko potoka Reka u perivoj – najavio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog, koji je jučer potpisao povelju s Lidlom o sufinanciranju mosta čija će gradnja stajati oko pola milijuna kuna.

Grad je, naglasio je Novosel, sa Šumarskim institutom u Jaski izradio i klon stare bukve, inače zaštitnika perivoja, koja je nepovratno stradala u nevremenu, a planira se uskoro i uključenje samih građana u obnovu povijesnog lokaliteta njihova grada.

– Jaskanci su pozdravili obnovu perivoja i svima nam je drago što ćemo ga opet moći koristiti – rekao je gradonačelnik i dodao da će sljedeće godine u Jaski biti puno investicija i novih projekata. Naravno, većina njih financirat će se fondovima Europske unije, kao što je u Jastrebarskom slučaj bio i dosad, pa je i za samu obnovu perivoja, u sklopu projekta „Probuđena kulturna baština“ gotovo 548.000 eura došlo upravo iz fondova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije