NEMA UPORABNU DOZVOLU

Državni inspektorat: Mišljenje o žičari stići će u zakonskom roku

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: SDP ispred Žičare Sljeme o problematici gradnje i problemu stanovništva
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Probne vožnje na zagrebačkoj žičari
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Blagdansko osvijetljeno pročelje zgrade nove sljemenske žičare
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb: Blagdansko osvijetljeno pročelje zgrade nove sljemenske žičare
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: SDP ispred Žičare Sljeme o problematici gradnje i problemu stanovništva
05.05.2021.
u 15:30
Radi se, inače, o roku od osam dana
Pogledaj originalni članak

Ništa još od Sljemenske žičare jer posljednja uporabna dozvola ipak nije stigla, pojavile su se danas informacije, a radi se, podsjetimo, o dozvoli za koju je potrebna potvrda Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata. Njom se, pak, potvrđuje da je razina buke u radu žičare u dozvoljenim granicama. 

Da li je to točno, upitali smo Državni inspektorat, a oni nam odgovaraju kako će svoje mišljenje o razini buke, bilo pozitivno ili negativno, dati u zakonskom roku. 

- Sanitarna inspekcija Državnoga inspektorata na održanom tehničkom pregledu žičare Sljeme dana 29. travnja 2021. godine preuzela je dokumentaciju te će utvrđenjem svih činjenica dati mišljenje (pozitivno ili negativno), u zato predviđenom zakonskom roku, o tome je li spomenuta građevina izvedena u skladu s izdanom Potvrdom o usklađenosti glavnog projekta sa sanitarno-tehničkim uvjetima i uvjetima zaštite od buke i uvjetima zaštite od neionizirajućih zračenja od dana 06. lipnja 2018. godine - kažu u Inspektoratu.

Radi se, inače, o roku od osam dana

 

Profil zaposlenih u Hrvatskoj: Prosječna plaća u 2020. bila je 6763 kn, a 7% zaposlenih ima samo osnovno ili niže obrazovanje!


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BS
@bserver
13:29 06.05.2021.

mislim da hrvatska javnost nikada nije bila suočena s ovako neprikrivenim oblikom političke ucjene kao što je ovaj primjer! Ne znam pozadinu ni razlog ovakvog manevra vlasti, ali kao stručnjak, upravo iz područja na koje se referira inspektorat, odgovorno tvrdim da veća besmislica nije mogla biti izrečena! Buka praktički NE postoji! Ona je zanemariva. Živim u neposrednoj blizini i rad žičare je ispod svake dozvoljene razine buke! Očito se radi o nekoj vrsti ucjene koju mi ne znamo. Argument buke je eklatantna besmislica i glupost!

BL
Blomberg
12:51 06.05.2021.

No sad ga jos zakomplicirajte toliko da ni ove godine ne proradi, tko to toliko a ( navodno je sve OK ) odugovlaci ? Sramota je kako se u tom nasem gradu posluje.