stiže 16. izdanje festivala

Dox je u ožujku i seli se u Branimir

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Branimir centar/Ilustracija
"For Sama" je jedan od filmova nominiranih za Oscar
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
ZagrebDox
Foto: Promo
ZagrebDox
21.01.2020.
u 21:55
Popularni festival ima novi termin, ali i lokaciju. Zadržava, dakako, fenomenalan program
Pogledaj originalni članak

“The Cave”, “For Sama” i “Learning To Skateboard In A Warzone (If You’re A Girl)” tri su filma nominirana za Oscar koja će se prikazati i na ovogodišnjem, 16. izdanju ZagrebDoxa. Popularni festival ima novi termin, ali i lokaciju pa se, umjesto u veljači, kako je bilo uobičajeno, održava od 15. do 22. ožujka, a iz Kaptol Boutique Cinema seli se u kinodvorane Branimir Mingle Malla.

Zadržava, dakako, fenomenalan program s više od stotinu recentnih dokumentaraca iz cijeloga svijeta, a u osam će dana ugostiti i brojne domaće te inozemne autore.

Sva tri kandidata za zlatni kipić koja će se vrtjeti na Doxu, pak, tematiziraju mogućnost preživljavanja tijekom rata na području Bliskog istoka, a protagonisti su im žene koje svojim djelovanjem izlaze izvan okvira nametnutih političkim, vjerskim i društvenim okolnostima. Ovjenčani su već mnogim priznanjima, a “For Sama”, primjerice, prvi je dokumentarac koji je nominiran za četiri nagrade BAFTA.   

 

VIDEO Sljeme uoči ovogodišnje Snježne kraljice

  

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.