mirni do 30. lipnja

Dogovor na relaciji Grad-Porezna. Ne trebaju vam potvrde o dohotku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dogovor na relaciji Grad-Porezna. Ne trebaju vam potvrde o dohotku
25.03.2013.
u 15:36
Do 30. 6. primjenjivat će se akontacijski iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa utvrđen na temelju izjava roditelja i ostale dostavljene dokumentacije
Pogledaj originalni članak

Ako još uvijek niste izvadili potvrdu o visini dohotka u Poreznoj upravi za utvrđivanje cijene vrtića za vaše dijete, ne morate to ni napraviti. 

Kako su izvijestili iz Gradskog ureda za obrazovanje, potvrdu će Grad Zagreb nakon 30. lipnja zatražiti službeno od Porezne. Do tog razdoblja roditelji će plaćati subvencioniranu cijenu prema podacima koje su ranije dostavili. 

Odnosno, primjenjivat će se akontacijski iznos sudjelovanja roditelja u cijeni programa utvrđen na temelju izjava roditelja i ostale dostavljene dokumentacije, a konačni iznos sudjelovanja utvrdit će nakon dostave podataka Porezne uprave. 

Ako su roditelji već dostavili potvrde Porezne uprave koje odgovaraju podacima iz izjava roditelja i ostale dostavljene dokumentacije, dječji vrtić treba u skladu s tim utvrditi konačni iznos sudjelovanja, izvijestili su iz Grada. 

Dogovor na relaciji Grad-Porezna postignut je nakon pisanja Večernjeg lista kako Porezna naplaćuje 40 kuna za potvrdu o dohotku po roditelju. Grad je na to bio izvijestio kako će roditeljima koji su platili potvrde vratiti plaćeno, a sada je, očito, postignut novi dogovor.

>>Ono što im Porezna naplati, Zagreb će roditeljima vratiti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BZ
Branko Zajec
16:01 25.03.2013.

Neki političari ne prestaju iskorištavati djecu za svoje političke interese. Pravobraniteljica je više puta naglasila, nekorektnost i neprimjerenost takvih poteza.Djeca trebaju ostati pošteđena od ljudi, koji ne biraju sredstva u stjecanju političkih poena. Međutim, to pravilo ne vrijedi kod nas.

MA
marko2503
16:42 25.03.2013.

Sramota kako se gradonačelnik igra sa svojim građanima. Odluka do 30.06. taman nakon izbora. PITANJE GRADONAČELNIKU: ŠTO JE S GRAĐANIMA KOJI SU VRTIĆ PREPLATILI 2011 GODINE ZA VRIJEME PREPUCAVANJA SA SKUPŠTINOM??? Kada im mislite vratiti novac?

MA
marko2503
16:46 25.03.2013.

Navodno se čeka odluka...već godinu i pol. Pitanje je da li bi Gradonačelnik čekao s ovrhom godinu i pol građanina koji razmišljaju da li platiti račun za vodu!!!!