Izložba UNICEF-a

Dođite u Muzej iluzija vidjeti našu realnost

Foto: Anto Magzan/Pixsell
14.12.2015., Zagreb - Muzej iluzija i UNICEF na dva dana otvorili su Muzej realnosti. Tijekom dva dana posjetitelji ce moci razgledati do sada nevidjen postav (koji nudi potpunu suprotnost od svijeta iluzija) te dozivjeti interaktivno iskustvo koje donosi
Foto: UNICEF
unicef
Foto: UNICEF
UNICEF
15.12.2015.
u 12:36
Jedinstven projekt koji senzibilizira javnost za patnje mališana udomljen je u Ilici 72 još danas od 9 do 22 sata, a ulaz je besplatan
Pogledaj originalni članak

Čak 20 posto roditelja u Hrvatskoj ne može djetetu priuštiti igračku.

Više od pola obitelji koje primaju socijalnu pomoć nemaju dovoljno novca za hranu, a milijarda djece u svijetu živi u siromaštvu. Informacije su to s kojima se suoče posjetitelji već na samom ulazu u Muzej realnosti, a tijekom razgledavanja postava imaju prilike saznati i druge potresne činjenice o teškom životu djece.

UNICEF je, naime, upravo radi senzibilizacije javnosti otvorio jučer Muzej realnosti u Ilici 72, prvi takav u svijetu. A kao prigodno mjesto za izložbu o realnosti odabran je Muzej iluzija.

– Riječ je o dvije suprotnosti, a želimo poručiti da većina građana živi u iluziji, dok je stvarnost da su djeca diljem svijeta gladna i bolesna – rekla je Valentina Otmačić, predstojnica ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, koji je izložbu organizirao u povodu svog 69. rođendana.

Većina je standardnog postava Muzeja iluzija zadržana, ali je prilagođena te nosi neku poruku. Tako u najpoznatijoj sobi muzeja, gdje se prividno mijenja veličina tijela, pa je netko jako malen, a netko jako velik, stoji poruka da je nejednakost fora samo kao iluzija. Hologram pak simbolizira nedohvatljivu igračku, a tu su i mnogi drugi izlošci koji se mogu pogledati još danas od 9 do 22 sata. Ulaz je besplatan.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.