Pedeset godina braka

Božica i Željko: Vidimo se na dijamantnom piru

Foto: Privatna arhiva
Božica i Željko: Vidimo se na dijamantnom piru
19.01.2017.
u 16:08
Par iz Gornjeg Vrapča obnovio je zavjete u istoj crkvi u Župi svete Barbare u kojoj su se vjenčali na Staru godinu 1966.
Pogledaj originalni članak

Zaručili su se nakon dva mjeseca poznanstva.

I odlučili se vjenčati točno na Staru godinu 1966. godine. Jedino što je sprečavalo Božicu i Željka Novosela da to ne učine prije njezine su godine. Htjeli su, naime, pričekati dok Božica ne navrši 18. kako bi kao “odrasli” i zreli ljudi okrunili svoju ljubav. Par iz Gornjeg Vrapča nedavno je sudbonosno “da” izgovorio ponovno nakon pedeset godina. Učinili su to u istoj crkvi kao i onda, u njihovoj Župi sv. Barbare, a zavjete su obnovili pred dugogodišnjim župnikom Matom Matićem, koji je samo za ovu prigodu došao iz župe Blažene Djevice Marije Žalosne iz Španskog.

Otkrili su i tajnu svojih, kako su rekli, “prvih pedeset”.

– Zajedno smo sanjali, zajedno živjeli, istom se nadali i jedno drugo voljeli. Divno je živjeti pedeset godina zajedno, ponekad se i posvađati, ali se još češće skupa radovati – ganuli su okupljene dok su razmjenjivali prstenje. I dodali: “Vidimo se na dijamantnom piru!”

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar fijolica
fijolica
13:56 20.01.2017.

Konačno jedan istinski pozitivan tekst. Bravo Božica i Željko!