Salamijada

Biraju se najbolje salame u Samoboru i Svetoj Nedelji

Foto: Goran Jakus/PIXSELL
Biraju se najbolje salame u Samoboru i Svetoj Nedelji
11.03.2015.
u 07:30
Na glavnom samoborskom trgu 28. i 29. ožujka održava se Proljetni sajam, a u sklopu njega i 28. Samoborska salamijada
Pogledaj originalni članak

Samobor se priprema za još jedan proljetni sajam, po 11. put, u sklopu kojeg će se izabrati i najbolja samoborska salama. Tako će se izlagači koji će predstaviti stare tradicijske zanate i običaje, etno baštinu, izvorne suvenire i autohtone samoborske proizvode okupiti na glavnom samoborskom trgu 28. i 29. ožujka od 9 do 19 sati. Najbolja salama birat će se na 28. Samoborskoj salamijadi, koju organiziraju Grad Samobor i Udruga Zlatna šajba u 20 sati u Sportskoj dvorani Samobor.

Samoborsku češnjofku koju će pripremati samoborski mjesni odbori i gradske četvrti moći će probati i svi koji navrate tu subotu tokom dana u Kleščićevu ulicu uz potok Gradnu.

Salamijadu po treći put organiziraju i njihovi susjedi iz Svete Nedelje. Uzorci salame i vina, koji će biti ocijenjeni na salamijadi 20. ožujka, predavat će se u petak od 17 do 20 sati na Trgu A. Starčevića u Svetoj Nedelji. Riječ je o natjecanju u kategoriji hobista.

Za uzorak jedne vrste vina potrebno je donijeti tri boce od 0,7 do 1 litre, a sudjelovati mogu vlasnici vinograda i svi koji proizvode vino u svojem kućanstvu iz kupljenog grožđa. Ocjenjivanje vina obavit će komisija licenciranih ocjenjivača, a kotizacija po uzorku iznosi 50 kuna. Dodjela priznanja zabava bit će 20. ožujka u Društvenom domu u Maloj Gorici. Nastupit će grupa Loco, a voditelj manifestacije bit će Mislav Maroević.

Cijena ulaznice je 50 kuna, a uključuje degustaciju salama. Dodatne informacije mogu se dobiti na 098/275-413. Salamijadu organizira udruga Svetonedeljski kobasari.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.