salon auto-karikature

'Bijes na cesti' na 355 karikatura iz 58 zemalja

Foto: PR
'Bijes na cesti' na 355 karikatura iz 58 zemalja
19.11.2020.
u 09:26
Postav će se moći razgledati do 7. prosinca
Pogledaj originalni članak

Kako u svakodnevnom životu izgledaju situacije sa zajedničkim nazivnikom “bijes na cesti” maštovito je, budući da je to središnja tema ovogodišnjeg, četrnaestog izdanja Međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature, prikazalo 355 autora iz 58 zemalja. Pristiglo je 566 radova, a 355 ih je uvršteno u postav izložbe koja se 26. studenoga otvara u predvorju Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića.

Izlagači su i u konkurenciji za osvajanje jedanaest nagrada, među kojima je najvredniji grand prix koji prati iznos od 2500 eura, pa će se na otvaranju postava proglasiti i dobitnici. Prva je nagrada 1000 eura, druga 800, a treća 500. Dvoje će autora, usto, primiti po 150 eura i priznanje, a petero posebne pohvale. Najbolje radove bira žiri sastavljen od osam stručnjaka, a nagrade će, najavljeno je, preuzeti karikaturisti ili veleposlanici njihovih zemalja, poput Grčke, Indonezije, Srbije i Irana.

Posjetitelji će izložbu ovogodišnjeg Međunarodnog zagrebačkog salona auto-karikature moći razgledati do 7. prosinca, i to svakim radnim danom od osam do 15 sati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.