Brzo i anonimno

Besplatan test na drogu u “Štamparu”

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u Zagrebu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL
Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u Zagrebu
19.09.2019.
u 08:45
Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati.
Pogledaj originalni članak

Roditelji koji strahuju da njihovo dijete možda koristi opijate mogu sumnjive tvari koje pronađu odnijeti do Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, gdje će brzo, anonimno i besplatno provjeriti je li riječ o zabranjenim supstancama.

Uzorke je moguće donijeti na analizu ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 12 sati na Prijemni šalter Odjela za zdravstvenu ispravnost i kvalitetu voda. Pri predaji uzorka dobit će svoju lozinku, a po završetku analize na internetskim stranicama Zavoda moći će se “ulogirati” i provjeriti je li uzorak sadržavao drogu.

Projekt protiv zlouporabe opijata pokrenut je 2017. u suradnji s Gradom Zagrebom i Vladinim Uredom za suzbijanje zlouporabe droga.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.