gradska skupština

Bernardić: Nije primjereno da se kupuju nova vozila dok se radnicima otkazuje kolektivni ugovor

Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
Foto: Borna Filić/PIXSELL
gradska skupština
28.04.2016.
u 11:50
Novi automobili zapravo su ušteda – tako to tumači gradonačelnik Bandić jer će Grad umjesto 99 automobila imati 84 vozila, dok Holding raspolaže sa 194 automobila
Pogledaj originalni članak

Pedeset i pet milijuna kuna s uračunatim PDV-om predvidjeli su u Gradu Zagrebu potrošiti za kupnju novih automobila. Tako je barem istaknuto na raspisanom natječaju objavljenom u Narodnim novinama jučer 27. travnja po kojem se vozila planiraju nabaviti putem operativnog leasinga na 48 mjeseci.

Grad je u svojim željama jasan – žele potpuno nova, nekorištena vozila i to – četiri automobila srednje klase, devet automobila srednje klase tip 1, šest terenaca i jedan superterenac.
Baš to posljednje vozilo mora imati četvera vrata, najmanje 180 KW snage motora, pogon na sva četiri kotača i kožna sjedala...

– U isto vrijeme kada se radnicima otkazuje kolektivni ugovor, nije primjereno da Grad Zagreb nabavlja nova vozila – stav je Davora Bernardića.  

Novi automobili zapravo su ušteda – tako to tumači gradonačelnik Bandić.

– Grad će umjesto 99 automobila imati 84, a u Holdingu će sada raspolagati sa 194 automobila. Za četiri godine oko 44 milijuna kuna – pojasnio je gradonačelnik Bandić. Opovrgnuo je nagađanja kako se za njega nabavlja BMW 7 koji odgovara specifikacijama u natječaju.

– To su me vidjeli kada sam se na Auto showu slikao u BMW-u pa je mašta proradila. Prije mjesec dana sam letio Airbusom pa što ćete sada reći da i to kupujem. To su čiste gluposti – zaključio je gradonačelnik Bandić.

>> Bandić: Kapitalne projekte napokon možemo realizirati jer imamo podršku Vlade

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar franccerac
franccerac
12:43 28.04.2016.

Pred kraj mandata Milanovićeva vlada je kupila nekoliko stotina automobila i to nazvala uštedama, gdje je tada bio ovaj Bernardić?

SI
sinishazgb
13:17 28.04.2016.

Bernardicu, vi svi puno pricate, jako vam je stalo do radnika, a radnici ZGH moraju nositi zadnje smece od cipela, od kojih ih boli kicma, trnu stopala, jer se na njima štedi...

HR
Hrabraja
12:19 28.04.2016.

Kakav lik, da bar ja tako mogu ustediti s kupovinom novog auta. Moze objasnjenje pa da svi znamo.