Svetice

Bazen 'utonuo' pet centimetara. Holding: Sve je to normalno

Bazen 'utonuo' pet centimetara. Holding: Sve je to normalno
09.06.2014.
u 11:18

Slijeganje do 8 cm predviđeno je i projektom, nema mjesta panici, kažu u gradskoj tvrtki i najavljuju da će bazen biti izgrađen do roka, u svibnju 2015. godine. Gradi se još od 2009.
Pogledaj originalni članak

Bazen na Sveticama, na kojem su se Zagrepčani trebali već odavno kupati, bit će spreman za sljedeću ljetnu sezonu kupanja, a rokove neće poremetiti ni otkriće da je postojeća konstrukcija utonula oko pet centimetara.

Iz Zagrebačkog holdinga potvrdili su informaciju koja je procurila u javnost o tonuću konstrukcije, no kažu da nije riječ ni o čemu dramatičnom i da je slijeganje zapravo predviđeno projektom.

Školjke se nisu slegle

– Tijekom preuzimanja objekta, izvođač je izvršio pregled stanja konstrukcije i ostalog bitnog za nastavak radova te je tom prilikom ustanovljeno da su se sateliti slegli od dva do pet centimetara, a projektom su predviđena slijeganja do osam centimetara, što znači da je slijeganje u okviru projektiranog – pojasnili su iz Holdinga. Dodali su da zbog toga nema mjesta panici jer nije potrebno intervenirati dodatnim radovima ni postavljati nikakve stupove.

– Bazenske školjke nisu se slegnule ni nakon probnog opterećenja, odnosno punjenja vodom, a radovi na izgradnji vrše se prema planu – istaknuli su iz gradske tvrtke.

Rok će biti ispoštovan

Inače, dosadašnjih 30 posto izvršenih radova na bazenu Svetice obavila je tvrtka Konstruktor, započevši gradnju još u svibnju 2009. godine, za što su dobili 23 milijuna kuna. Nakon dvije godine radovi su stali, a prekid su zatražili sami izvođači, navodno zbog teške gospodarske situacije.

Sve do 18. veljače ove godine bazeni su propadali zbog sukoba između gradonačelnika Milana Bandića i tadašnje SDP-ove većine u Gradskoj skupštini, koja je kontrolirala i Holding, pod čijom je nadležnošću taj kompleks. Završetak radova predviđen je za 18. svibnja 2015. godine, a posao dovršetka za 71,6 milijuna kuna dobile su tvrtke Zagreb Montaža, Teh gradnja d.o.o. i ZM Montag.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
16:59 09.06.2014.

Sve je to normalo. Pametnom dosta.

CH
chemica
12:32 09.06.2014.

Prije devedesete, to je bio najbolji bazen u Zagrebu. Nekako sumnjam da će to biti opet.

2X
2Xgeneral
17:27 09.06.2014.

bazen u bazenu?????? matan dela??furt!