BEZ VODE Cijevi pukle na devet mjesta u gradu, poplava i cisterne u Gajnicama i na Ribnjaku

Bagerom micali voćarnu zbog poplave na trgu

30.12.2008.
u 23:26
Pogledaj originalni članak

Vodovodne cijevi danas su popucale širom grada, na čak devet različitih lokacija, a najgore su prošli stanovnici zgrade u Ulici hrvatskih iseljenika 5 u Gajnicama, gdje su poplavljeni trg i okolne ulice. Zbog toga su bili bez vode cijeli dan, a u pomoć im je stigla cisterna.

Kupanje kod bake
– Vidjela sam da je cijela ulica poplavljena kada sam ujutro oko 5 sati krenula na posao. Teško je bez vode, trebamo se oprati, a imam troje djece. Njih ću vjerojatno odvesti do bake – rekla je stanarka Mirjana dok je iz cisterne punila plastične boce dragocjenom tekućinom.

Voda je navodno oko dva sata ujutro počela šikljati na površinu i do dolaska radnika Vodoopskrbe, oko sedam ujutro, već je sve bilo pod vodom.

Građani su kao po jajima hodali po blatnjavim pločnicima dok su radnici Vodoopskrbe imali težak zadatak popravka. Cijev je vjerojatno puknula zbog starosti i cijela je promijenjena. Ali prije toga morala se maknuti prepreka, limeni kiosk voćarnice koji je bio odmah iznad cijevi. Tek kada se kiosk pomaknuo, radnici su mogli nastaviti raditi.

– Došao sam na posao u 6 i vidio da je sve poplavljeno. Srećom, kiosk mi je uzdignut od tla pa voda nije prodrla unutra. Ali sada ga cijelog moraju micati, a i struju će mi isključiti – rekao je vlasnik voćarnice Ahmet Saiti, dok je sa strepnjom gledao kako bager pomiče njegov kiosk.

Pucaju zbog starosti
Na drugome dijelu grada, u Ribnjaku, stanari na broju 3 također su bili bez vode većinu dana. Puknula je cijev koja je na sredini ceste. Njima nije poplavljena ulica, ali je voda prodrla u podrum. Radnik Vodoopskrbe rekao je da će nakupljenu vodu ispumpati danas električnom crpkom. Smatra da je cijev pukla zbog prometnih vibracija te starosti, neke su cijevi na tome mjestu već desetak godina.


ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr