Slučaj u Branimirovoj

Bageri kopaju oko kuće u kojoj se živi kao da nije za rušenje

Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
Bageri kopaju oko kuće u kojoj se živi kao da nije za rušenje
17.11.2015.
u 09:00
Grad je Marijanu Brčini u doživotni najam ponudio stan od 70 m² na Vrbanima, a sinu s obitelji stan od 63 m² u Španskom na pet godina
Pogledaj originalni članak

Fiksni telefon u kući na adresi Heinzelova 54 c i dalje zvoni, a "gazda" Marijan Brčina odgovara da je još ondje i da ne pregovara o iseljenju. Ništa sporno ne bi bilo da nije riječ o kući koja se mora srušiti kako bi se u punom profilu spojila Branimirova ulica od Zavrtnice do Heinzelove, što je prije 10 dana najavio gradonačelnik Milan Bandić, a nedavno su na teren izašli i strojevi. I dok bageri oko njegove kuće kopaju, Brčina s obitelji mirno čeka rješenje problema u koji ga je 2006. "uvalilo" Ministarstvo obitelji i branitelja.

Država se zabunila

Oni su, naime, Brčini najprije prodali kuću od 68 kvadrata za 37 tisuća kuna, a zatim prodaju poništili jer, kako kažu, nisu imali saznanja da je kuća na trasi planirane ceste. Slučaj se otad povlači po sudovima, a Državno odvjetništvo dalo je nalog Gradu da preuzme obvezu stambenog zbrinjavanja obitelji i druge obveze koje za državu mogu proizaći iz odluke suda u postupku revizije.

Grad je nedavno Brčini, supruzi i jednom sinu doživotno, u najam po zaštićenoj najamnini, ponudio stan od 70 kvadrata na Vrbanima, a drugom sinu s obitelji stan od 63 m² u Španskom na pet godina.

Grad će doraditi ponudu?

Brčina kaže da s tom javno objavljenom ponudom nije upoznat i tvrdi da mu se nitko je javlja.

– Nitko s nama nije kontaktirao o ponudi za napuštanje kuće, trebate vidjeti u Gradu što oni kažu – kazao je Brčina. Prije je govorio da na ponudu ne može pristati jer ništa ne dobiva trajno.

Iz Grada nismo doznali vode li se pregovori i jesu li dorađivali ponudu, no ističu da nije moguće donijeti konačnu odluku prije sudske revizije slučaja pa se nadaju da će Brčina pristati na suradnju. 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

JD
jdoranic
09:15 17.11.2015.

Ovaj slučaj uopće ne razumijem. Pa postoji, koliko mi je poznato Zakon o izvlaštenju, upravo zbog ovakvih slučajeva kad pojedinac ometa ostvarenje javnog interesa. A to da mu je Ministarstvo branitelja prodalo stan na trasi buduće ulice je posljedica neusklađenssti državne i gradske razine, pa sad čovjek ispašta. U svakom sluačju, glupo je da se ulica ne spoji

MB
mile b.
09:37 17.11.2015.

A Brčina, kad je kupovao kuću za 37.000 kuna, nije znao da će tuda proći cesta? Ma dajte...

IG
igorl
09:23 17.11.2015.

Nije mi bas jasno cime je g. Brcina toliko zaduzio RH da bi mu drustvo trebalo uzdrzavati njega i djecu prakticki do kraja zivota. I jos ne zeli da ga se uzdrzava bilo gdje nego tamo gdje on zeli i kako on zeli.