'staro železo'

Andy Warhol zaživio na kustošijanskom placu

Foto: Pimp my Pump
pimp my pump (1)
Foto: Pimp my Pump
pimp my pump (1)
Foto: Pimp my Pump
pimp my pump (1)
01.07.2013.
u 17:00
Ideja je da se iduća pumpa uredi u čast Gosponu Fuliru iz filma “Tko pjeva, zlo ne misli”
Pogledaj originalni članak

Projekt oslikavanja pumpi za vodu “Pimp my pump” nastavlja se dalje – na placu na Kustošiji prošlog vikenda osvanula je pumpa posvećena pioniru pop arta Andyju Warhoul i njegovome najpoznatijem radu Campbell juhi iz konzerve iz 1962. godine. Vikend ranije Bare, Ruska, Ljuba i Berni oslikali su pumpu u čast legendarnoj 12-ici koja kreće s Remize u Žumberačkoj ulici na Trešnjevci. Autori su smislili ideju za novu lokaciju. 

– Sljedeća bi trebala biti gospon Fulir na Martinovki i bilo bi dobro kada bismo ga uspjeli dovesti da prvi pusti vodu s pumpe – veli Boris Bare, idejni začetnik projekta Pimp my pump.

Zagreb je ovaj maštovit i veseli dekor na dar dobio prije gotovo dvije godine kada je skupina entuzijasta odlučila udahnuti novi život oronulim željeznim pumpama po gradu, koje su stari Zagrepčani zvali “železni Franceki” ili “železni Martini”. Prva pumpa oslikana je u Kranjčevićevoj ulici.

Ovaj oblik ulične umjetnosti bio je pun pogodak jer je otrglo staro željezo od zaborava i Zagreb učinilo prepoznatljivim.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.