Samovolja

Alenka: Čović radi iza leđa, tako ne može!

Foto: Antonio Bronić
Alenka: Čović radi iza leđa, tako ne može!
09.08.2010.
u 19:30
Iako su razgovore trebali obaviti svi članovi Uprave nakon završetka godišnjih odmora, Čović je na svoju ruku za to ovlastio najbliže suradnike.
Pogledaj originalni članak

Članicu Uprave Zagrebačkog holdinga Alenku Košišu Čičin-Šain razbjesnilo je neodgovorno ponašanje Ive Čovića, predsjednika Uprave, koji je mimo znanja Uprave ovlastio dvojicu svojih suradnika da obavljaju razgovore s kandidatima za direktore podružnica. Iako je prvotno govorio da će direktore imenovati prije odlaska na godišnji, odustao je te izbor najavio za jesen. No, ispalo je da je Branimira Delića, člana Uprave i Vladu Boticu, šefa svog kabineta, dok su svi na odmoru, ostavio da testiraju kandidate. I Delića i Boticu, Čović je doveo kada je postao šef Uprave.

– Zamolila sam ga da ne obavlja razgovore jer je dogovor da komisiju čine članovi Uprave. Inače ćemo opet saslušavati iste ljude što ostavlja lošu sliku i dojam o neorganiziranosti Holdinga. Ne možemo se igrati mačke i miša, neću dozvoliti da mi se radi iza leđa ili krše dogovori. Ako ćemo tako raditi, poslovanje sigurno neće biti dobro – kazala je A. Košiša Čičin-Šain, razočarana Čovićevim neozbiljnim ponašanjem. Kada je čula za razgovore s kandidatima, otišla je u Holding i Botici i Deliću poručila ako žele imati glumce u Upravi, neka ih unajme u kazalištu jer ne mogu računati na to da će ona šutjeti i poslušno blagosloviti njihove odluke.

– Ako nećemo biti pošteni među sobom, kako ćemo uopće raditi?! Ja svoj posao planiram pošteno odraditi i što se tiče plaće, ne treba mi kune. Podmetnut ću leđa i za lake i za teške odluke. Ali ako ćemo ovako nastaviti raditi, neće biti ili mene ili njih – kazala je A. Košiša Čičin-Šain, koja je pismo proslijedila Davoru Bernardiću, predsjedniku Skupštine Holdinga, Borisu Špremu, predsjedniku Gradske skupštine i Ivi Družiću, predsjedniku NO-a.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

JS
ja sam gladan
19:56 09.08.2010.

Ha,ha ! Čičinka iz Čačićeve stranke. Hulje Naprave Sudar. Sad se unutar kukurikavaca događaju obračuni. A već me brine to što se vrhunski ekonomski i prometni stručnjak od prošlog mjeseca nije pojavio u VL-u da nam objasni sve o ekonomiji. Mislim da se odmara i oporavlja. A možda imamo sreću, da se ekonomski-mag odmara u blizini Balatona.

DU
Deleted user
21:07 09.08.2010.

hns i hss su ispljuvak, brabonjak nesavršenosti izbornog sustava. situacija, za njih idealna, u kojoj nizašto na ovom svijetu ne odgovaraju a za sve se pitaju naplavila je najniži ljudski talog u hrvatskoj, dno dna.

VI
Vito
08:24 10.08.2010.

Pogodak u alku, tri punta – naplavila je najniži ljudski talog u hrvatskoj, dno dna = centras1 i ladaniva Da vidimo tko će se još nataložiti.