Brutalno premlaćivanje

ZVO i vijeća srpske nacionalne manjine osudila napad na 20-godišnjeg Vukovarca

ZVO i vijeća srpske nacionalne manjine osudila napad na 20-godišnjeg Vukovarca
19.02.2016.
u 19:45
Vijeće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vukovara oštro su osudili incident te naveli kako smatraju da se takvi pojedinačni incidenti i sukobi, koji su se događali i pripadnicima srpske nacionalne manjine, ne smiju koristiti u dnevnopolitičke svrhe
Pogledaj originalni članak

Šesti dan od brutalnog premlaćivanja Tomislava Šandora (20) u Vukovaru koje su počinili tri mladića srpske nacionalnosti zajedničkim priopćenjem za javnost oglasili su se Zajedničko vijeće općina, Vijeće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Vukovara. Oštro osuđujući incident, navode i kako smatraju da se takvi pojedinačni incidenti i sukobi, koji su se događali i pripadnicima srpske nacionalne manjine, ne smiju koristiti u dnevnopolitičke svrhe te da je neprihvatljivo da se odgovornost za takve incidente prebacuje bilo kojoj zajednici ili organizaciji.

– Pozivamo sve relevantne institucije, medije i pojedince u RH da se suzdrže od podizanja tenzija i stvaranja netrpeljivosti prema srpskoj nacionalnoj manjini, a također sve građane Vukovara, političare i društveno odgovorne institucije u Vukovaru pozivamo na suzdržanost i toleranciju u cilju daljnjeg suživota bez netrpeljivosti i nasilja, stoji u priopćenju.

Zaželjeli su stradalom Vukovarcu brzo ozdravljene i oporavak te izrazili žaljenje i suosjećanje s njim izražavajući nadu da ovaj incident neće ostaviti veće posljedice na njegovo zdravlje.

>>I SDSS osudio napad na 20-godišnjeg Vukovarca: Jedan od napadača u istražnom zatvoru

>>Penava: Potreban nam je razum. Moramo graditi mirno društvo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

KO
kodamesepita
20:10 19.02.2016.

za ne povjerovati ! srbi istuku hrvata kojega nisu prije tog poznavali ...i onda su svi koji u tome vide politički čin - zlonamjerni ? fuuuj ...fuj fuj fuuuuuuuuj

Avatar Frano1
Frano1
21:19 19.02.2016.

Koji licemjeri! Vjeruje li itko u iskrenost ove isprike? Mislim da si ni oni sami ne vjeruju i tko zna bi li isprike uopće i bilo da mediji nisu počeli brujiti o tome. Da su iskreni, ispričali bi se već prvi dan a ne šesti, ali opet pokušavajući umanjiti napad izjavljuju da su tako i srbi bili napadnuti više puta.Ovaj Pupovac je stvarno dno dna.

GR
gregory
21:07 19.02.2016.

Bravo Branimire, i ovim člankom, kao i svime što radiš, si se na dostojan način ulizao svojim srbima, svaka čast. Pitam se ponekad, ima li u Vukovaru uopće hrvatskih novinara?