Vjernici iznenađeni

Župnik koji se na misi posvađao s vjernicima razriješen zbog bolesti

Foto: Getty
Župnik koji se na misi posvađao s vjernicima razriješen zbog bolesti
11.04.2019.
u 20:25
Prema riječima vjernika, velečasni je već na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, a na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele su do otvorenog verbalnog sukoba
Pogledaj originalni članak

Nedjeljna misa u Kotoribi u Međimurju predmet je rasprava među tamošnjim vjernicima. Iako nitko ne želi govoriti javno, dobar dio onih koji su bili u crkvi neugodno je iznenađen ponašanjem župnika Marinka Prsteca. Prema njihovim riječima, velečasni Prstec već je na jutarnjoj misi prozivao pojedine vjernike koji nisu bili prisutni, a na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele su do otvorenog verbalnog sukoba. Župnik Marinko Prstec napustio je župu i više se neće vratiti, piše eMedjimurje.

– Sve je počelo na jutarnjoj misi prozivanjem pojedinih vjernika koji nisu bili prisutni, dok je na glavnoj misi nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili – ispričao je sugovornik.

- S današnjim danom vlč. Marinko Prstec razriješen je službe župnika u Kotoribi zbog bolesti, a novim župnikom imenovan je vlč. Ivan Kljunić - odgovorio je danas emedjimurju Marko Domiter, biskupov tajnik.

Obavijest je objavljena na biskupijskoj web stranici.

"Imajući u vidu pastirsku brigu za povjerene mu vjernike, varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak donio je odluku o sljedećim pastoralnim promjenama na području Varaždinske biskupije: Vlč. Siniša Preiner, zbog privremene odsutnosti župnika vlč. Nikole Benka, zbog bolesti, imenovan je župnim upraviteljem u Župi Presvetog Trojstva u Ždali. Vlč. Marinko Prstec, zbog bolesti, razriješen je službe župnika u Župi Sedam Žalosti BDM i Svetoga Križa u Kotoribi, a vlč. Ivan Kljunić imenovan je do daljnjega župnim upraviteljem navedene župe.“

Na telefonske pozive portala koji ga je pokušao kontaktirati, župnik nije odgovarao, a eMedjimurje dobilo je informaciju da je napustio župu i da se više neće vratiti.

Video: Pogledajte preslatku medvjeđu obitelj

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 43

BA
bakulušić
10:57 11.04.2019.

Da vidimo tko će dobiti Večernjakovu ružu za najotrovniji komentar. Šteta da "biseri" ne budu nagrađeni. Osobito na temama koje nemaju ni glavu ni rep.

Avatar Cat
Cat
11:27 11.04.2019.

Ide Uskrs bilo je pitanje vremena kada će krenuti pisanja protiv Crkve

ZW
zweistein
16:24 11.04.2019.

hvala bogu na "fejk njuzu". kad bi inače u večernjaku čitali vijesti o radu katoličke crkve!!!!