PRIVOĐENJA U ŠIBENIKU

Županu Pauku nestao novac iz sefa, a Petrina ga ponovno optužio za kriminal

Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Goran Pauk
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Stipe Petrina nakon pripremnog ročišta zbog tužbe sutkinje Maje Šupe
Foto: Facebook screenshot
Komentar Stipe Petrine
23.05.2020.
u 20:51
- Da je to slučajno učinio moj potomak naslov bi bio "Kontroverzni načelnik Stipe Petrina bla , bla, bla", Kada je u pitanju Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, policija i mediji se boje objaviti ime i prezime, a ODO Šibenik šuti, poručio je Petrina.
Pogledaj originalni članak

Šibenik posljednja dva dana bruji o aferi koja se događa o obitelji jednog od najpoznatijih lokalnih političara kojem je iz sefa u obiteljskoj kući nestao pozamašan iznos novca, a govori se o čak 650 tisuća kuna. Priča se počela kotrljati kada su u srijedu u Krešimirovom gradu počela uhićenja. Tada su u centru Šibenika pretreseni stanovi više osoba, a policija to nije željela potvrditi medijima. Kazali su tek kako je akcija u tijeku, a o detaljima će izvijestiti nakon dovršetka istrage.

Otac jednog od privedenih mladića kazao je portalu Šibenik.in kako je uhićen njegov 20-godišnji sin, a policija mu je oduzela motocikl koji je nedavno kupio. No, čini se kako je taj motocikl kupljen novcem kojem je 20-godišnjaku dao maloljetni član obitelji političara. Tada se u kuloarima čula priča kako je mladić provalio u sef i iz njega uzimao novac kojeg je davao prijateljima. Navodno je bio i žrtva ucjene, jer su mu zaprijetili kako će mu nauditi ako im ne nastavi davati novac.

Naravno, na ulicama Šibenika, ali i cijele Šibensko-kninske županije odmah se počelo pričati o kome radi, a prvi koji je danas javno objavio ime i prezime bio je primoštenski načelnik Stipe Petrina. Podsjetimo, Petrina već godinama s govornice skupštine Šibensko-kninske županije optužuje Gorana Pauka za kriminal, a danas je na Facebooku iskoristio priliku da ponovno napadne župana.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
HDZ-ov kandidat sa liste za Europski parlament Goran Pauk obavio galsovanje
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Željko Burić i Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Goran Pauk
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Željko Burić i Goran Pauk

- Da je to slučajno učinio moj potomak naslov bi bio "Kontroverzni načelnik Stipe Petrina bla , bla, bla", Kada je u pitanju Goran Pauk, župan Šibensko-kninski, policija i mediji se boje objaviti ime i prezime, a ODO Šibenik šuti!!! Zašto?? Jer su svi umreženi! Želite konkretna imena ??? Nema problema. Dajte si malo truda i pročitajte sve zapisnike sa sjednica županijske skupštine od 2013. do 2020. Jedno 20 puta sam javno govorio o toj umreženosti i institucijama organiziranog kriminala u županiji Šibensko - kninskoj - u svom je stilu danas napisao Petrina.

Foto: Facebook screenshot
Komentar Stipe Petrine

Goran Pauk se nije javljao na pozive medija, no danas je tek SMS porukom potvrdio kako se radi o slučaju u njegovoj obitelji.

- Obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela. Ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici što očito medije prvenstveno interesira nauštrb bilo kakve zaštite djeteta - napisao je Pauk.

Inače, župan u svojoj imovinskoj kartici navodi da ima 60.000 eura u štednji. A kao način stjecanja navodi "ugovor o ustupu i raspodjeli imovine za života sa ocem i bratom". Plaća mu je nešto veća od 18 tisuća kuna, no otplaćuje tri kredita.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
20:09 23.05.2020.

Keš u sefu. Ne smije u banku na racun, jel...

SI
silvano
20:42 23.05.2020.

još uvijek je potrebno imati gotovinu doma, za odlazak na tržnicu, u ribarnicu, itd.

Avatar MK3
MK3
00:41 24.05.2020.

Nakon izbora vidim idu novi izbori u HDZ-u...