Sporazum

Županije bi uskoro mogle nositi titule prijatelja djece

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Županije bi uskoro mogle nositi titule prijatelja djece
18.12.2015.
u 00:15
Hrvatska zajednica županija udružila se sa Savezom društava Naša djeca kako bi omogućila brže ostvarenje prava i potreba djece
Pogledaj originalni članak

Hrvatska zajednica županija i Savez društava Naša djeca Hrvatske potpisali su sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Županije – prijatelji djece. Inicijativa je nastala po uzoru na akciju Gradovi i općine – prijatelji djece koja je pokrenuta prije 16 godina s ciljem omogućavanja bržeg ostvarivanja prava i potreba djece.

– Drago nam je što nas je Hrvatska zajednica županija prepoznala kao partnera jer je naša inicijativa proglašena jednom od najboljih na europskoj razini, uz bok onoj francuskoj i španjolskoj – kazala je predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Aida Salihagić Kadić

Predsjednik Zajednice i šibensko-kninski župan Goran Pauk kazao je da vjeruje kako će uskoro imati županije koje će nositi titule prijatelja djece. Sporazum je potpisan na izvještajnoj sjednici najvišeg upravljačkog tijela Hrvatske zajednice županija gdje su iznesene pozitivne statistike koje je zajednica ostvarila u protekloj godini.

>> Hrvatska zajednica županija predstavlja svoj izdavački prvijenac

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
Pave42
04:04 18.12.2015.

Da posebno je sibenska zupanija prijatelj dice ,u Rogoznici smo cekali 9 god.na djecji vrtic,nacelnica ga obecavala otkad je izabrana u sijecnju 2007.,a pocela ga gradit sad kad je na ovim izborima umisto pauka predlozena za sabor,Zna se da oni misle samo na svoju stranku..u Sibeniku ni danas dica ne bi imala igralista da poznata hrvatska obitelj nije financirala izgradnju novih i obnovu starih unistenih igralista i td.itd.Da prijatelj dice,mos mislit..