napao kritičare

Zrilić: Premijerku Kosor se ponižava nazivajući je Jaca

Foto: Goran Šimunov/VLM
Zrilić: Premijerku Kosor se ponižava nazivajući je Jaca
18.05.2010.
u 12:19
Zrilić je kazao kako Europa ne poznaje takve uvredljive i ponižavajuće nazive kakvi se u nas plasiraju. Jaca, dodao je, zvuči vrlo grubo, ružno i gnjusno.
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Ne može se hrvatsku premijerku Jadranku Kosor, koja ima legitimitet, čvrstu potporu u parlamentu i mandat do studenoga 2011., nazivati pogrdnim imenima kao što je Jaca. Europa ne poznaje takve uvredljive i ponižavajuće nazive kakvi se u nas plasiraju. Jaca zvuči vrlo grubo, ružno i gnjusno, a tako se ne komunicira - kazao je to danas u Zadru potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić koji je istaknuo kako se u političkim ocjenama neke osobe ne moraju svi složiti, ali vrijeđati i omalovažavati nije dobro ni civilizirano te je, tvrdi, katastrofalno za državu da se tako naziva premijerku.

Predsjednik zadarskog županijskog HSLS-a pohvalio je premijerku Kosor kazavši kako ne postoji primjer u europskim državama da je jedna osoba preuzela takvu odgovornost kao Jadranka Kosor u tako teškom trenutku za Hrvatsku.

- Državu je preuzela u trenutku kada je blagajna bila prazna, kada je bivši premijer Sanader svojom ostavkom sve šokirao, a cijeli svijet se nalazi u najvećoj krizi od 2. svjetskog rata. Unatoč činjenici kako živimo u društvu u kojem se više troši nego se privređuje, društvu koje ima brojne kategorije stanovništva s naslijeđenim pravima koje je teško dovoditi u pitanje, naša premijerka u nepunu godinu mandata donijela je cijeli niz strateških odluka te je pokrenula reforme godinu i pol dana prije sljedećih parlamentarnih izbora, bez obzira na to hoće li ih dobiti ili izgubiti. To pokazuje njezinu kvalitetu, odvažnost i državničku hrabrost - istaknuo je Zrilić.

Dodao je kako su i oni dužni stati iza onih koji imaju legitimitet te napomenuo kako na narod treba prenijeti optimizam u teškim vremenima u kojima živimo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

YO
yohana
13:00 18.05.2010.

nazivajuci nasu premijerku iskrivljenim nadimkom samo su neki novinari potvrdili koliko su neprofesionalni i nisu dostojni da uopce budu novinari.a isto tako ako neke stranke zele kupiti poene zbog svega toga imat ce zasigurno veliki minus.interesantno kako u hrvatskoj pojedini tisak plasira takve gluposti.kako to dozvole urednici i njihovi sefovi.svaka cast gospodinu da je skrenuo paznju na to.

TE
tester
13:30 18.05.2010.

A taj Zrilić zaboravlja da u toj europi ako je premijer neuspješan da daje ostavku. A ova naša em je neuspješna, em čak nije niti izabrana na legitiman način,nego je postavljena na to mjesto...

MR
MrDilbert
14:03 18.05.2010.

Bokte, dokle smo došli kad običan nadimak postaje pogrdna riječ... A nadimci se javnim osobama obično ne daju ako te javne osobe nisu naročito simpatične javnosti. A to je Kosorica definitivno bila. A trudila se biti simpatična javnosti i izjavama kojima je htjela pokazati da nije samo političarka, nego i npr. domaćica, \"obična žena\"... A sad je odjednom taj nadimak postao izraz nepoštovanja... :rolleyes: