Milanović u Sisku:

'Nema više kako ćaća kaže, to je bilo vrijeme nasilja, batina i 'sve po mom''

Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Zoran Milanović SDP Sisak
27.09.2015.
u 14:25
- Moramo nastaviti posao na koji smo ponosni jer je bio čist i promišljen - kazao je Milanović.
Pogledaj originalni članak

- Ne pada snijeg da pokrije brijeg, nego da svaka zvijer otkrije trag. Tako je i ova kušnja s imigrantima, koju nitko ne želi ne jer tu se ne mogu dugoročno kupiti politički bodovi, došla da se vidi s kim Hrvati imaju posla, ako im do sada nije bilo jasno. Da se zna tko je tko, tko je plemenit, a tko je zvijer, tko je prema ljudima čovjek, a tko se s ljudima igra – rekao je u nedjelju premijer Zoran Milanović u obraćanju SDP-ovcima i simpatizerima na skupu u sisačkom Starom gradu.

Ponovio je odlučno ne žici na granici. - Ne žica, ne ograda, nikada, no pasaran. Neću nikada prešutjeti tako loše stvari pa bili to i susjedi. To nema veze s diplomacijom ili dobrosusjedskim odnosima. Ako susjed priča stvari koje su mi toliko neprihvatljive, ako susjed na moju granicu, a to vidim ovih dana,  stavlja bodljikavu žicu, to treba reći i na to treba upozoriti. Nisam primijetio da HDZ-ovcima to smeta. Meni to smeta jer žica je više od materijala, ona je simbol. Simbol zla, podjele, mržnje. To na hrvatsku granicu ići neće. No isto tako vam jamčim da ćemo učiniti sve, i radimo sve vidljivo i nevidljivo, da Hrvatska bude sigurna, da hrvatski građani mogu biti mirni i da ih u normalnom životu nitko ne ugrožava - istaknuo je Milanović dodavši kako Hrvate danas ne ugrožavaju islam, muslimani i pravoslavci nego zlo u nekim samim građanima.

"Moramo nastaviti posao na koji smo ponosni jer je bio čist i promišljen"

- Ugrožava građane neljudskost i poriv da se bude u svakom trenutku tamo gdje se može imati nekakve materijalne koristi. No, politička stranka ne može biti sindikat, ne može biti zavod za udomljavanje svojih članova. I zato ne smijemo ljudima davati iluziju da, ako se učlane u stranku da će to biti rješenje njihova problema – rekao je Milanović. Istaknuo je kako je SDP-ov predizborni program daljnje jačanje društva i jačanje imuniteta zajednice i građana.

- Da budemo kompetitivniji, da postavimo više standarde, da nam djeca budu obrazovanija, bolja u svom materinjem jeziku, pa i engleskom također što je danas važno. Četiri godine su iza nas i četiri ispred nas. Moramo nastaviti posao na koji smo ponosni jer je bio čist i promišljen. Nema više kako ćaća kaže, to je bilo vrijeme nasilja, batina i 'sve po mom' – dodao je.

Na motivacijskom skupu govorili su i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, čelnik županijskog SDP-a Zoran Vasić te koordinator SDP-a za 6. Izbornu jedinicu, bivši ministar zdravstva, Rajko Ostojić.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>>Zoran Milanović o izbjeglicama: Srbija nije treći svijet, a ne rade apsolutno ništa

>>Milanović: Danas sam sretniji nego kad sam postao premijer

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 71

RU
rudvanvart
14:41 27.09.2015.

Ako netko zastrašuje, onda si to ti Milanoviću. Svi znaju da zloupotrebljavaš represivni aparat i zataškavaš svoj i kriminal svih onih koji su ti bliski. Gdje su službenice koje su se usudile pipnuti u tvrtke za koje lobira tvoj brat Krešo Milanović? Smijenjene su i degradirane! Selektivni porezni nadzor, policijske zasjede, komunikacijski (TKT) nadzor – to su instrumenti koje Milanović rutinski primjenjuje i zloupotrebljava protiv medija (koji mu se moraju jer su ucijenjeni ulizivati), stranačkih protivnika, koalicijskih partnera ali i protiv vlastitih najviših dužnosnika osumnjičenih za frakcijsko djelovanje. Donedavni SDP-ovac Damir Car je najnovija žrtva psihopata Milanovića. Sve se bude otkrilo nakon izbora.

RI
Rizlman
14:34 27.09.2015.

Nikad više nasilja, represije, dokidanja teško postignutih demokratskih standarda, totalitarnih tendencija, laži, obmana i prevara, ali i pljačke državne imovine nego za vrijeme ove vlade. To su činjenice.

EB
eto_bas_zato
14:31 27.09.2015.

Ajde molim te nemoj se ti pravit pametan, bio si premijer 4 godine i jedino sto si radio bilo je kukanje i prozivanje bivse vlasti!!