star wars dan

Znate li koji praznik slave filmoljupci diljem svijeta?

Foto: Press Association/PIXSELL
star wars (1)
Foto: DPA/PIXSELL
star wars (1)
Foto: DPA/PIXSELL
star wars (1)
Foto: DPA/PIXSELL
star wars (1)
Foto: DPA/PIXSELL
star wars (1)
04.05.2013.
u 09:06
Današnji je datum odabran zbog slavne rečenice Neka sila bude s tobom, odnosno u originalu na engleskom jeziku "May the Force be with you".
Pogledaj originalni članak

Jeste li znali da se u svijetu 4. svibnja obilježava kao dan Ratova zvijezda? Popularni filmski serijal među poklonicima ima i svoj praznik, a prvo organizirano slavlje održano je 2011. godine u Kanadi u Torontu. 

Današnji je datum odabran zbog slavne rečenice Neka sila bude s tobom, odnosno u originalu na engleskom jeziku "May the Force be with you". Na engleskom je pak svibanj may, a četvrti dan u mjesecu u prijevodu je forth pa je nastao parafrazirani "May the fourth be with you". 

No, nisu filmski fanatici bili ti koji su se prvi dosjetili igre riječima. May the fourth be with you prvi put izrečeno je nakon izbora Margaret Thatcher za prvu britansku premijeku, 4. svibnja 1979. godine.

Njezina je stranka upravo filmsku sagu iskoristila kao čestitku u londonskim dnevnim novinama u kojima su platili oglas u kojem je stajalo"May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations."


Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.