gospodarenje otpadom

Zmajlović: Čekamo da Varaždin predstavi plan sanacija bala

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Zmajlović: Čekamo da Varaždin predstavi plan sanacija bala
28.01.2015.
u 19:03
Slučaj s balama rezultat je, dodao je, donošenja pogrešnih odluka, a danas se rješavaju problemi koji su se gurali pod tepih, posebno u gospodarenju otpadom
Pogledaj originalni članak

- Čekamo da Grad Varaždin predstavi plan sanacije, odnosno zbrinjavanja bala, s obzirom da je raspisao natječaj za odabir koncesionara - izjavio je danas u Varaždinu ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Očekuje da će se nakon toga steći uvjeti da Fond za zaštitu okoliša sufinancira zbrinjavanje.

Slučaj s balama rezultat je, dodao je, donošenja pogrešnih odluka, a danas se rješavaju problemi koji su se gurali pod tepih, posebno u gospodarenju otpadom. Koliko će novca Fond izdvojiti za Varaždin, ovisi o planu sanacije i zakonskim propisima, istaknuo je direktor Fonda Sven Müller.

- Fond još nije dobio zahtjev za sufinanciranje. Stari ugovor je bio poništen, a novoga još nema - dodao je.

>>Za ekološke projekte u 2015. osigurano 600 milijuna kuna

>>Smanjuju se parafiskalni nameti za poslovni sektor

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BU
Bulaba
19:31 28.01.2015.

Brate, od kada ima tuš u kancelariji, ovaj uhljeb Zmajlović sav blješti. Što higijena čini od čovjeka, nevjerojatno.

KI
Kissinger
19:50 28.01.2015.

Ovi sve poslove daju istim ljudima , najcesce Todoricu ! A sad samo raspisuje namještene koncesije, da si namakne prije izbora.

DU
Deleted user
19:37 28.01.2015.

sutra cu poslat gmail na komisiju za sbrinjavanja otpada u eu da dodju napravit uvid od kada je to smece tu i na koji nacin ce se sbrinut jer komunalno redovito naplacuju svoje troskove saniranja