LOŠ ODAZIV

Zloglasni predsjednik Filipina prijeti građanima: 'Ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor”'

Foto: REUTERS
Zloglasni predsjednik Filipina prijeti građanima: 'Ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor”'
21.06.2021.
u 22:19
Duterte je već kritiziran zbog oštrog pristupa u suzbijanju zaraze, između ostaloga i zbog čvrste odluke da škole ostanu zatvorene.
Pogledaj originalni članak

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte prijeti zatvorskom kaznom građanima koji se odbijaju cijepiti protiv covida-19 dok njegova zemlja vodi veliku bitku s koronavirusom i ima preko 1,3 milijuna zaraženih i više od 23.000 mrtvih.

“Vi odlučujete, ili ćete se cijepiti ili idete u zatvor”, poručio je građanima predsjednik Duterte u televizijskom obraćanju u ponedjeljak nakon izvještaja o slabom odazivu na cijepljenje u glavnom gradu Manili.

Duterteove primjedbe u suprotnosti su od navoda njegovih zdravstvenih dužnosnika koji su rekli da je, iako se ljude potiče na cijepljenje, ono ipak dobrovoljno.

Od 20. lipnja na Filipinima je potpuno cijepljeno 2,1 milijun ljudi, što je vrlo mali napredak s obzirom na to da je vladin cilj da do kraja godine cijepi do 70 milijuna ljudi, u zemlji koja broji 110 milijuna stanovnika.

“Nemojte me krivo shvatiti, ali zemlja je u krizi, ogorčen sam na građane koji ne uvažavaju svoju vladu”, rekao je Duterte.

Duterte je već kritiziran zbog oštrog pristupa u suzbijanju zaraze, između ostaloga i zbog čvrste odluke da škole ostanu zatvorene.

VIDEO: Enio Meštrović: 'Nismo anti HDZ, nismo protiv SDP-a, ništa mi nismo anti'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar DIXI
DIXI
13:06 22.06.2021.

Aleksandre Nevski, ili Aco Dunavski, stvarno se trudiš zbunjivati živalj u Hrvatskoj no nismo na tojij valnoj duljini. Okani se 'ćoravog posla' i piši svoje izmišljotine tamo gdje ih tvoja publika čita. Ako znaš engleski, pregledaj dobro www.gov.uk/MHRA i pokaži gdje to što navodiš piše. Ja nisam našao ničeg od tvojih izmišljotina. Najveći ti je biser da vakcina mijenja našu DNA. Tvoja je možda promijenjena, ali zbog drugih uzroka.

KA
Kardinal
23:37 21.06.2021.

Samo oštro!

BA
bamboo
22:53 21.06.2021.

Bravo, tako treba, a ne da svatko pametuje i glumi epidemiologa!