Ispod ništice

Zima pokazala zube: Hrvatska se probudila 'u minusu'

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Zima pokazala zube: Hrvatska se probudila 'u minusu'
16.12.2013.
u 08:22
U Zagrebu su u 7 sati izmjerena dva Celzijeva stupnja ispod ništice, a najtoplije je bilo na Palagruži koja se probudila na 11 stupnjeva
Pogledaj originalni članak

Veći dio kopnene Hrvatske jutros se probudio na temperaturama ispod ništice. U Otočcu je izmjereno -8, u Gospiću, Slunju i Ogulinu -7, a u Kutjevu -6 Celzijevih stupnjeva. Na -5 stupnjeva u 7 sati bili su Požega i Delnice, a stupanj više bilo je u Varaždinu, Lipiku i Čakovcu.

Najhladnije je bilo u Crnom Lugu u NP-u Risnjak gdje se temperatura spustila na -10.

U Zagrebu su u 7 sati izmjerena dva Celzijeva stupnja ispod ništice, a najtoplije je bilo na Palagruži koja se probudila na 11 stupnjeva.

Prema prognozi DHMZ-a na Jadranu i u gorju danas će prevladavati sunčano. U nizinama unutrašnjosti većinom oblačno ili maglovito, ponegdje uz slabu izmaglicu, koja se može zamrzavati na tlu, a sredinom dana moguća su prolazna sunčana razdoblja. Temperatura u unutrašnjosti kretat će se između -2 i 3, u gorju do 8, a na Jadranu između 11 i 16 °C.

U nizinama se u utorak i srijedu očekuje većinom cjelodnevna magla ili niski oblaci, a u četvrtak su moguća i sunčana razdoblja te nešto više temperature.

>> Prvi snijeg nakon 100 godina pao u Kairu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

ŠS
Štap sa glavom
09:48 16.12.2013.

Bilo je i hladnijih jutara ovaj mjesec pa nije bio ovakav bombastičan naslov. Ili se nema o čemu zanimljivijem pisati.

Avatar MaliHrvat
MaliHrvat
09:29 16.12.2013.

Kao prvo u Hrvtaskoj je još jesen. Zima ne počinje 16.12. A prosinac je zimski jesen . sve u svemu ovaj minus i nije minus koji zabrinjava

ZD
zdepar
10:18 16.12.2013.

Večernjak je objavio vijest stoljeća , Hrvatska je 16. prosinca u minusu, u Zagrebu je izmjereno -2° (svaka sličnost sa klimatološkim stanjem je slučajna i nenamjerna)