PAZITE LI

Jedan zahtjev za prijateljstvo na Facebooku uništio joj je život

Foto: screenshot/Facebook
Jedan zahtjev za prijateljstvo na Facebooku uništio joj je život
03.11.2017.
u 15:24
Bio je šarmantan, romantičan i djelovao je educirano. Priznajem, zaljubila sam se u njega, objašnjava Australka
Pogledaj originalni članak

Patricia Meister (64) dobila je zahtjev za prijateljstvo od 'Carlosa, šarmantnog dizajnera interijera iz Italije'.

U današnje vrijeme, na društvenim mrežama korisnici šalju zahtjeve za prijateljstvo nepoznatim osobama često ne znajući tko se krije iza profila. Tako se ova Australka pošteno "opekla".

Naime, Patricia Meister (64) iz Queenslanda ugodno se iznenadila kad joj je stigao zahtjev za prijateljstvo od privlačnog dizajnera Carlosa, navodnog Talijana, piše Daily Mail.

- Nikad nisam koristila stranice za upoznavanje partnera, a Facebook imam samo zbog posla. Kad mi je stigao Carlosov zahtjev za prijateljstvo, pomislila sam - ne može mi naškoditi, zar ne? Prolazila sam kroz teško životno razdoblje, nisam imala nikoga, rekla je Patricia.

Ispostavilo se da je Carlos zapravo prevarant iz Nigerije koji je Patriciu prevario za 100.000 australskih dolara. 

Carlos je od Patricije najprije zatražio 600 australskih dolara jer mu 'kreditna kartica nije bila odobrena'. Iako sumnjičava, Patricia mu je poslala novac. S vremenom su iznosi koje je Carlos tražio bili sve veći, pa mu je tako jednom prilikom zaljubljena Patricia poslala 7000 dolara u Maleziju, gdje je on navodno bio na službenom putu i upao u probleme na carini.

- Bio je šarmantan, romantičan i djelovao je educirano. Priznajem, zaljubila sam se u njega i tek kasnije shvatila da živim u zabludi, rekla je Patricia.

- Obećavao mi je da će mi vratiti novac dok mu banka dozvoli da uplati veću količinu novca. Zatim je izmislio da će mi novac vratiti putem pošte, no došlo je do komplikacija s naknadama koje sam također na kraju sama platila. Kad mi je rekao da je doživio nesreću sa svojim odvjetnikom i da treba još novca za liječenje, znala sam da sam žrtva financijske prevare. Sad kad se svega sjetim, zapravo mi je čudno zvučao njegov naglasak preko telefona. Da, zato što je Nigerijac, kazala je Patricia.

Sve je prijavila policiji, no tamo su joj rekli da ne mogu ništa učiniti. Danas shvaća da su je naivnost i vjerovanje nepoznatoj osobi koštali 'fine svote love'.

S Carlosom se čula nakon dva mjeseca i dobila objašnjenje da je cijela situacija 'veliki nesporazum'. Rekla mu je da je shvatila da je prevarant, na što joj je on odgovorio:

- Draga, uhvati me ako možeš...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

AR
Armagedon
15:29 03.11.2017.

kolko naivna može biti da mu uplaćuje toliku lovu...... pa nije svakome bog kriv što je bedast i naivan...... dao joj je mozak da ga koristi

Avatar Keep_calm
Keep_calm
15:41 03.11.2017.

Ajme majko, za ne povjerovati... Kako je ova uspjela preživjeti do 64?

CE
centirion
04:50 04.11.2017.

Dobro poznajem mentalitet ljudi iz Nigerije! To je največi ljudski otpad i šljam koji hoda zemljom!