Splitska policija kazneno prijavila direktora

Željku Žderiću prijava zbog krivotvorenja dopisa

Foto: Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
Željku Žderiću prijava zbog krivotvorenja dopisa
22.09.2009.
u 19:49
Željka Žderića sumnjiče da je u studenome 2005. nabavio neistinit dopis libijskoga Glavnog vijeća za promet i veze iz kojeg se vidi da nije dobio posao izgradnje prometnice u toj zemlji.
Pogledaj originalni članak

Zbog krivotvorenja isprava prijavljen je Željko Žderić (54), direktor Konstruktora, a sumnjiče ga da je u studenome 2005. kao predsjednik uprave od nekoga nabavio neistinit dopis libijskoga Glavnog vijeća za promet i veze iz kojeg se vidi da nije dobio posao izgradnje prometnice u toj zemlji iako je bio najpovoljniji ponuđač.

Za taj je neuspjeh Žderić krivio tekst objavljen u jednom dnevnom listu, a za naknadu je tražio vrtoglavih milijardu i 700 milijuna kuna, budući da je smatrao da je toliko novca izgubio. Tužbi je priložio krivotvoreni dopis libijskoga Narodnog biroa, a početkom rujna Općinski sud odbacio je njegovu tužbu.

Narodni biro Libijske Arapske Džamahirije proslijedio je u ožujku odgovor Generalnoga narodnog komiteta Libije da je dopis krivotvoren te da Konstruktor nije ni sudjelovao na natječaju. Žderić danas nije odgovarao na pozive.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MI
milton
20:11 22.09.2009.

Što se čudite ljudi moji

MM
Mladen Miletić
02:02 23.09.2009.

Željku Žderiću prijava zbog krivotvorenja dopisa, pojedine zatvarajmo samo ove iz Sabora nedirajmo, inače je to opče zlo !