Nakon smjene

Željka Pokupec odlučila sama otići iz Državnog odvjetništva

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Željka Pokupec odlučila sama otići iz Državnog odvjetništva
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
Autor
Ivanka Toma
16.02.2015.
u 19:55
Nakon toga glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, povukao je svoj zahtjev za pokretanje stegovnog postupka protiv Pokupec jer se protiv osobe koja nije zaposlena u državnom odvjetništvu ne može voditi stegovni postupak.
Pogledaj originalni članak

Donedavna županijska državna odvjetnica u Zagrebu, Željka Pokupec je nakon smjene s funkcije šefice zagrebačkog tužiteljstva i pokretanja stegovnog postupka odlučila sama otići iz Državnog odvjetništva.

– Državnoodvjetničko vijeće je na danas održanoj sjednici, odlučujući o zahtjevu za razrješenje koji je podnijela Željka Pokupec, donijelo odluku kojom je imenovana razriješena s dužnosti zamjenice županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu s danom 13. veljače 2015. – priopćeno je u ponedjeljak na službenim stranicama DOV-a.

Dalje se pojašnjava da, nakon što je DOV Željku Pokupec, na njezin zahtjev, razriješilo dužnosti županijske državne odvjetnice, ona je, sukladno Zakonu, nastavila raditi u tom državnom odvjetništvu kao zamjenica županijske državne odvjetnice.

– Današnjom odlukom DOV-a prihvaćen je njezin zahtjev te je razriješena i te dužnosti. O toj odluci Vijeće je dopisom obavijestilo Glavnog državnog odvjetnika budući da je on protiv Željke Pokupec, kao zamjenice županijske državne odvjetnice, podnio zahtjev za pokretanje stegovnog postupka zbog sumnje na počinjenje stegovnih djela – kaže se u priopćenju i završava informacijom da je nakon toga glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, povukao svoj zahtjev od 12. veljače 2015. za pokretanje stegovnog postupka protiv Pokupec jer se protiv osobe koja nije zaposlena u državnom odvjetništvu ne može voditi stegovni postupak. 

>> Podnesen zahtjev za stegovni postupak protiv Željke Pokupec 

>> Povlači se optužnica protiv Sačića, Željka Pokupec razriješena

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

TO
Tomisslaw
21:04 16.02.2015.

Da ne će možda kod Pregleja u ured? Sa njim u kooperaciji je izvodilla svinjarije. Lako za disciplinsku odgovornost, što je sa kaznenom odgovornošću?

19
1995josip
20:51 16.02.2015.

Treba prvo odgovarati za muljaže , svi trebamo biti jednaki pred zakonom .

OB
Objektivno...
00:01 17.02.2015.

Čekamo da otvori dušu (i ladice)