Bojana Gregorić:

Želim snimiti dobar film da mi u 'in memoriam' ne emitiraju sapunicu

Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
'20.10.2010., Centar Cascade, Zagreb - Predstavljanje luksuzne kolekcije satova Cartier u Krona Exclusive shopu. Bojana Gregoric. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: 'Borna Filic/PIXSELL'
'14.01.2011., Gavella, Zagreb, Hrvatska - Premijera predstave Leda. Bojana Gregoric Vejzovic. Photo: Borna Filic/PIXSELL'
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
bojana gregorić,platonov (1)
08.04.2013.
u 11:30
Glumica i bivša balerina otkriva zašto se odrekla plesnih papučica, žali li radi nekih životnih pogrešaka i kakva je bila kao konobarica
Pogledaj originalni članak

Za horoskopske Vodenjake kažu da su druželjubivi i humani, intelektualno tisuću km ispred drugih, a privlači ih sve što je novo i neobično,... E pa sve to, a i više 41-godišnja glumica Bojana Gregorić Vejzović koja odlično miri strogoću i buntovništvo, uspješnu karijeru i obiteljsku harmoniju.

S 14 prvo slučajno pijanstvo

– Imala sam faze velike discipline kojoj me naučio balet. On mi je bio dobra škola ne samo u smislu kreativnog izražavanja nego i životna škola koja me naučila posvetiti se kako poslu tako i ljudima. Tamo sam stekla prijateljstva za cijeli život – kazala je glumica i otkrila i drugu stranu medalje:

– A imala sam i ovu drugu, buntovničku fazu. Kad ste posvećeni i disciplinirani, mora postojati i trenutak mladenačke eksplozije koja se u mojem slučaju najčešće događala na moru.

No njezini nestašluci bili su, kaže, neplanirani i slučajni kao, primjerice, onaj kada je u Rapcu preplivala kanal, a tek što je to učinila, protrnula je od jeze jer je dvadesetak minuta kasnije, dok se još sušila na plaži, izronila golema, crna ruska podmornica. Ili njezino prvo pijanstvo.

– Bila sam s ocem u Kanfanaru kod poznanika te sam s polusestrom završila u njihovu vinskom podrumu. Otvorile smo teglu višanja koje su bile jako fine. I povratak iz Kanfanara u Zagreb prošao nam je u pjesmi, za razliku od prijašnjih putovanja kada je i jednoj i drugoj uvijek bilo zlo u automobilu. No, kada smo došli na Tuškanac, pozlilo nam je i dogodio se rigoleto po cijelom novom tatinom automobilu. Shvatio je da smo pojele cijelu teglu višanja, ali u rakiji. To je bilo moje prvo pijanstvo. Bilo mi je 14 godina – smije se Bojana. U svim životnim odlukama bila je samo svoja pa i u onoj kad je s 18 godina otišla od kuće i počela živjeti sama, ali s roditeljima, umjetnicima koji su joj usadili ljubav prema kazalištu, imala je i ima vrlo prisan odnos.

– Moja mama bila je članica Kazališta lutaka. Sjećam se kako sam bila jako važna i sebi i frendovima iz razreda jer sam sve predstave znala napamet, a mogla sam ih odvesti i iza pozornice. To mi je bilo kao maloj fantastično, za razliku od mojeg sina Raula koji Enesu i meni koji igramo predstave za odraslu publiku, kaže da su te predstave i to što radimo potpuno bez veze te da su naše najbolje uloge Enesova uloga Ponga u “101 dalmatincu” i moja Elastike u “Izbaviteljima” – priča s ljubavlju i dodaje: – I moj je otac bio filmaš i snimao s Meryl Streep, Gerardom Depardieuom... radio koprodukcije poput “12 žigosanih”,... a poslije je otvorio restoran jer se htio okušati i u ugostiteljstvu pa smo se u tome okušali i svi mi. Ja sam, recimo bila odlična konobarica.

Spontana voditeljica

Bojana je u angažmanu kazališta Gavelle, a televizijskoj publici najpoznatija je po ulogama u seriji “Naša mala klinika”, sapunicama “Dolina sunca”, “Sve će biti dobro”,... Bila je i voditeljica emisija “100% ja” i “Živi zid”. Danas bi u voditeljstvu, veli, bila puno hrabrija, spontanija i manje poslušno slijedila scenarij. Što se tiče glume, ima jednu veliku želju.

– Moj posao ne možete baš planirati, u njemu treba imati i puno sreće koje sam u kazalištu imala zaista na “lopate” počevši s “Brezom”, “Chicagom”, ”Fedrom”,... ali voljela bih snimiti neki dobar film da mi u “in memoriam” ne moraju emitirati baš sapunicu.

>> 'Obitelj mi je ispred ambicije pa sam se odrekla Londona'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.