UKRAJINA

Zelenski 12-satnom tiskovnom konferencijom postigao svjetski rekord

Foto: Youtube/Screenshot
Konferencija Zelenskog
Foto: Youtube/Screenshot
Konferencija Zelenskog
Foto: Youtube/Screenshot
Konferencija Zelenskog
10.10.2019.
u 22:57
Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.
Pogledaj originalni članak

Volodimir Zelenski, bivši popularni glumac koji je u travnju izabran za ukrajinskog predsjednika, ostvario je u četvrtak rekord održavši tiskovnu konferenciju koja je trajala više od 12 sati, najdulju u povijesti, objavila je Ukrajinska državna agencija za rekorde.

Gotovo osam sati nakon početka tiskovne konferencije održane u poznatom restoranu u središtu Kijeva, predstavnik agencije se digao i proglasio rekord koji još nije potvrdila međunarodna organizacija. Predsjednik Zelenski je reagirao iznenađeno rekavši da je "skroman" i da ne voli proslave.

Prethodni rekord je držao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kojega je tiskovna konferencija trajala više od sedam sati, navode ukrajinska glasila. Više stotina ukrajinskih i stranih novinara izmijenilo se za stolom sa Zelenskim u Food Marketu koji poslužuje hamburgere i pizze.

Ukrajinski predsjednik se dotaknuo nekoliko tema kao što su sukob na istoku Ukrajine, veze s Rusijom i telefonski razgovor s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom zbog čijeg iznošenja u javnost potonjem demokrati vode istraživanje zbog opoziva u Zastupničkom domu. Medijima je povjerio da je uoči maratonske konferencije dobio injekcije za jačanje glasnica.

VIDEO Press konferencija Zelenskog trajala je 12 sati

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
09:03 11.10.2019.

Kad nemaš nikakvih drugih uspjeha, i ovo je nešto. Političar komedijaš bar zna pričati. Narod ukrajine je presretan. Burzovni indexi za 25% porasli, plaće premašile 1.000 eura.. Sve za mandata ovog precednika. Zemlju napustila četvrtina stanovnika. Glavni prihodi su im od prodaje opreme još iz sssra, i polj proizvodi. Pšenica, kukuruz. Zemlja koja je proizvodila rakete, satelite...