grozd:

'Zdravstvenim odgojem u škole se uvodi homoseksualna propaganda'

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
grozd,ladislav ilčić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
grozd,ladislav ilčić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
grozd,ladislav ilčić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
grozd,ladislav ilčić (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
grozd,ladislav ilčić (1)
02.11.2012.
u 12:03
Djecu se podučava da je homoseksualni čin jednako prirodan kao i heteroseksualni, kaže Ladislav Ilčić
Pogledaj originalni članak

Glas roditelja za djecu (GROZD) prozvao je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa da je kroz zdravstveni odgoj u školu uveo homoseksualnu propagandu. Ladislav Ilčić iz GROZD-a naglasio je da se oni zalažu za zdravstveni odgoj u školama te da se ne protive ostalim dijelovima programa, ali ih smeta dio o spolnosti. U dva tjedna, kazao je Ilčić, zvalo ih je više od tisuću roditelja.

– Podučava ih se da je homoseksualni čin jednako vrijedan i prirodan kao i heteroseksualni. Čak su i homoseksualne udruge priznale da ovom dijelu programa nije mjesto u zdravstvenom već u građanskom odgoju – kazao je Ilčić. Protivi se da se učenike podučava da, bez obzira na spol, mogu odabrati neki drugi rod te da se preporučuje da djevojčica kaže: "Ja sam muškarac s vaginom".

>> O masturbaciji u petom razredu, u sedmom o homoseksualnosti

– Takav je pristup protivan pedagoškim standardima. Nesigurnost u spolnom identitetu dio je homoseksualnosti, a teme o razlici spola i roda nalaze se već u 4. razredu osnovne škole – kazala je Marija Ćurlin. Ilčić tvrdi da nije istina da je program moralno neutralan jer se nameće svjetonazor.

– Savjet kako reagirati ako se dijete samozadovoljava je "to je odlično, ali radi u svojoj sobi". Aleksandar Štulhofer zadužen za spolni dio programa kaže da spolni odnos nema značenje – argumentira Ilčić napominjući kako je autor preporučene literature za zdravstveni odgoj Amir Hodžić, organizator konferencije europskih transvestita i transseksualaca koja je održana u Zagrebu. Roditelji okupljeni u GROZD-u žele da ministarstvo roditeljima da mogućnost izbora programa jer po Ustavu imaju pravo odlučiti kako će odgojiti svoju djecu. Ministarstvo pitaju hoće li i dalje biti protiv uvođenja i drugog programa nakon što se velik dio roditelja izjasni protiv postojećeg.

>> 'Ne bojim se zatvora, homoseksualnost je bolest'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 125

AA
Aartur
12:26 02.11.2012.

To je pravo školstvo - prvi sat homosekualni odgoj, drugi sat vjeronauk. Pa neka dijete samo procijeni tko bolje ispire mozak. Sljedeći korak je ukidanje matematike, fizike i kemije jer je preteško i samo zbunjuje djecu.

AP
apropos
12:33 02.11.2012.

a šta očekivati od ove vlasti? Kakvi oni, takvo i obrazovanje. Nared'lo, i šta'š.

RD
Red Dufrense
15:16 02.11.2012.

kakva vlada, kakav ministar takvi i predmeti.