Zbog školarina i Bolonjskog procesa prosvjeduju i njemački studenti

Foto: reuters
Zbog školarina i Bolonjskog procesa prosvjeduju i njemački studenti
26.11.2009.
u 13:39
Rektorska konferencija nije se usprotivila povećanju školarine, a rektori smatraju i da se vrijeme studiranja uvođenjem bolonjskog sustava ipak skratilo.
Pogledaj originalni članak

Ne prosvjeduju samo hrvatski studenti. I u Njemačkoj su studenti već danima na ulicama, a vrhunac prosvjeda dosegnut je u Leipzigu gdje je u vrijeme kada se održavala rektorska konferencija na ulicama bilo 4000 studenata.
Prosvjeduju protiv povećanja školarina i neprovedivosti Bolonjskog procesa.

- O Bolonjskom procesu mogu reći sljedeće: ciljevi su dobri, ideja je dobra… Ali to kako se provodi - to nema veze sa životom - rekao je jedan student.

Rektori se nisu usprotivili povećanju školarine. Zaključeno je i kako problem preobimnog gradiva postoji samo kod pojedinih predmeta te da se trajanje studija, otkako je uveden Bolonjski proces, zaista skratilo.
Nezadovoljni studenti najavili su nastavak prosvjeda.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DV
dvorskaluda
14:00 26.11.2009.

U susjednoj nam Austriji, članici EU, studiranje je b e s p l a t n o .................. U Hrvatskoj je nerealno očekivati da ti poslodavac isplati ZARAĐENU plaću (ili više njih ), pa je nerealno očekivati i besplatno studiranje............................. Dapače, u Hrvatskoj je nerealno IŠTA očekivati.

Avatar punkufer
punkufer
20:30 26.11.2009.

Besplatno školovanje i besplatan studij NE POSTOJE! Nigdje na svijetu! Rad profesora, izgradnju i funkcioniranje škola, održavanje nastave, vježbe itd netko uvijek plaća! Pitanje je samo tko. Sasvim je normalno i logično da država plaća studij boljim učenicima i studentima, a da vječni studenti, ponavljači i neradnici moraju sami platiti svoje školovanje.