stroži zakon

Ponovio prekršaj: Muškarca (47) odveli s ceste u zatvor

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Ponovio prekršaj: Muškarca (47) odveli s ceste u zatvor
18.08.2019.
u 10:26
Vozač je bio uhićen, priveden na Prekršajni sud u Karlovcu, na kojem mu se odmah sudilo i kao ponavljač prekršitelj dobio je zatvorsku kaznu.
Pogledaj originalni članak

U žurnom prekršajnom postupku, primjenom novog postroženog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, na kaznu zatvora od dva mjeseca kažnjen je 47-godišnji ponavljač prekršaja iz Bosiljeva, koji je odmah i sproveden na izdržavanje kazne.

Prema policijskom izvješću od nedjelje vozač je u subotu u sedam sati u Bosiljevu zaustavljen u neregistriranom osobnom automobilu, vozio je pod utjecajem alkohola od 0,61 promila bez vozačke dozvole, odnosno "prije stjecanje prava na upravljanje vozilom te kategorije".

Vozač je bio uhićen, priveden na Prekršajni sud u Karlovcu, na kojem mu se odmah sudilo i kao ponavljač prekršitelj dobio je zatvorsku kaznu.

Naime, utvrđeno je da je unatrag tri godine u četiri slučaja već bio pravomoćno kažnjen zbog istih prekršaja, a odmah je predan i na izdržavanje kazne u zatvor u Karlovcu.

Pogledajte i video Vozač kamiona napravio nešto nezamislivo

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
11:30 18.08.2019.

Samo represija pomaže kod ovakvih. Još da mu uzmu auto i onda je to pun pogodak.

Avatar dras32
dras32
11:32 18.08.2019.

Tak i treba, ti recidivisti su najveći problem. Gotovo pa u pravilu kad se dogodi neka teška prometna nesreća, krivac je netko tko je već evidentiran ili za prekomjernu brzinu, vožnju pod uticajem alkohola i slično. Još im samo policija treba početi oduzimati vozila za što imaju podlogu u novom zakonu.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
12:32 18.08.2019.

znamo i slucaj iz rijeke kad je sdp ovka ubila autom oca dvoje djece, pijana, jel netko zna sto je s tim bilo...jel u zatvoru?