Koronavirus u Hrvatskoj

Zbog porasta zaraze među djecom HZJZ najavljuje nove mjere

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zbog porasta zaraze među djecom HZJZ najavljuje nove mjere
24.01.2022.
u 14:02
Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze, kazala je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a
Pogledaj originalni članak

HZJZ zbog porasta broja slučajeva zaraze koronavirusom među djecom najavljuje nove mjere, potvrdila je to za HRT Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a.

– Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kad je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti – najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin.

– Razmišljamo i da se revidira odredba da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda, ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna – rekla je Pavić Šimetin.

Nešto manje od 17.000 djece do 18 godina pozitivno je na koronavirus. – Od toga oko 3500 otpada na predškolsku dob, što znači da je pozitivno 13.500 školske djece. Najviše je pozitivnih u dobi od petog do osmog razreda osnovne škole – nešto manje od 4000, također oko 4000 srednjoškolaca i oko 3000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole – rekla je Pavić Šimetin.

Ovo je već druga školska godina s uputom da se o online nastavi odlučuje na nivou svake škole pojedinačno, odnosno županije ili dijela županije. – Ako negdje i jest loša situacija, najčešće se radi o nastavnicima kojih može biti puno u samoizolaciji  ili izolaciji pa ne mogu održavati nastavu, onda je to situacija zbog koje nastava na daljinu treba biti u toj školi koliko je najkraće potrebno, a zatim odmah vratiti nastavu u učionice. Postupa se od škole na škole, a ne ide se generalno na nastavu na daljinu – rekla je Pavić Šimetin.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

KO
korisnik70
14:47 24.01.2022.

Pusti djecu na miru!

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
14:48 24.01.2022.

Ne pada mi na pamet cijepiti niti sebe, a pogotovo ne svoju djecu!

DU
Deleted user
14:46 24.01.2022.

Ne mogu si predočiti koliku patnju bi nama i našoj djeci neki priuštili da nije došao omikron i pomrsio im planove. Ovako mogu opušteno gledati kako sipaju nelogičnosti koje im sve teže prolaze, ali pitam se, što je sljedeće i kako ćemo se oduprijeti sljedeći puta.