ŠIŠAKOVIĆ I BUZUK

Zbog pljačke kladionice na optuženičkoj klupi brat ubojice Dijane Ćulibrk

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Zbog pljačke kladionice na optuženičkoj klupi brat ubojice Dijane Ćulibrk
15.01.2016.
u 19:00
Damir Šišaković na sudu se iskreno pokajao, a Mario Buzuk kazao je da nije okrao kladionicu u Karlovcu
Pogledaj originalni članak

Zbog pljačke kladionice Germania sporta u karlovačkom naselju Grabrik u svibnju 2014. iz koje su odnijeli oko 10.000 kuna, na optuženičkoj klupi karlovačkog Županijskog suda našli su se Damir Šišaković iz Zagreba i Mario Buzuk iz Čapljine. Obojica su već dobro poznati pravosudnim policajcima po zatvorima. Damir je uz to brat Daria Šišakovića koji je na izdržavanju kazne od 15 godina za ubojstvo profesorice Dijane Ćulibrk te koji je u zatvoru u Lepoglavi udarcem utegom umalo ubio Roberta Matanića, osuđenog za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića. No, Damir je na ročištu priznao krađu u Karlovcu, a ispričao se i djelatnicama kladionice zbog straha koji su pretrpjele.

– Žao mi je što je do toga došlo. Ne želim reći tko je sa mnom bio u krađi zbog prijetnji mojoj djevojci. Istina je da smo iz Zagreba išli u Split, a u Karlovcu smo stali jer više nismo imali novca za gorivo i cestarinu, pa sam kupio plastični pištolj i opljačkali smo kladionicu i podijelili zaradu. Ja sam stajao kod vrata i smirivao kolegu – kazao je Damir Šišaković na sudu i iskreno se pokajao.

Djelatnice kladionice kazale su da je doista jedan od pljačkaša smirivao drugog koji je imao "južnjački" i "bosanski" naglasak i koji im je prijetio. Damir je dodao da samo želi izići iz pritvora i nastaviti mirno živjeti te da se liječi od ovisnosti. No, Mario Buzuk, koji trenutačno služi kaznu zatvora od četiri godine zbog pljačke u Splitu, kazao je da nije okrao kladionicu u Karlovcu, iako ga je karlovački policajac koji je bio u potjeri za kradljivcima vidio, prepoznao na prepoznavanju u policiji u Splitu, te na karlovačkom ročištu. Buzuk je čak doveo svjedoke koji su tvrdili da u to vrijeme nije bio u Karlovcu. Inače, Buzuk je u BiH osuđivan za 15-ak kaznenih djela, a hrvatskoj je javnosti poznat po slučaju paljenja turističkog broda Gospa od Karmela tvrtke iz Cavtata 2009. godine zbog čega je u Dubrovniku osuđen na dvije godine zatvora.

>> Osuđen na 15 god. zbog ubojstva profesorice Dijane Ćulibrk

>> Matanić traži da mu vrate lisice, preklopni nožić i 15.000 eura

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

IB
ivan.biljan68
10:21 16.01.2016.

Ovog Buzukija treba poslati u Grčku,tamo su spJALCI I DA MU"centriraju bulju"par godina,a potom,zaboravit ćemo bratstvo i jedinstvo i"krmaču"potjerati mami Bosni.