ogorčeni roditelji:

'Zbog njih smo sinov rođendan slavili na grobu'

Foto: Mihael Spanić/Večernji list
'Zbog njih smo sinov rođendan slavili na grobu'
04.04.2013.
u 17:30
Pretuklo ga je čak 11 mladića. Više osoba vidjelo je napad, ali nitko nije reagirao
Pogledaj originalni članak

Gotovo četiri i pol godine od smrti Josipa Klasnića, 16-godišnjeg mladića iz okolice Vinkovaca koji je preminuo od posljedica premlaćivanja, odgovorni za njegovu smrt upućeni su na izdržavanje kazni.

Dvojici odobrena odgoda

Županijski sud u Vukovaru potvrdio je presudu Općinskog suda prema kojoj se pet napadača osuđuje na kazne zatvora od dvije godine. Ostalih šest odgovornih osoba upućeno je u odgojne zavode na rok od najmanje šest mjeseci do tri godine.

– Svih se pet osuđenih na maloljetnički zatvor nalazi u Centru za dijagnostiku zatvora Remetinac u koji su stigli 27. ožujka. Tamo će se odlučiti gdje će izdržavati kazne s obzirom na to da su svi sada punoljetni. Ostali se nalaze u odgojnim zavodima, osim dvojice koji su zatražili odgodu, a to im je i odobreno – rekao je Milan Kojić, glasnogovornik Županijskog suda.

Josipov otac Stjepan Klasnić o tome da se odgovorni za smrt njegova djeteta nalaze na izdržavanju izrečenih kazni doznao je od novinara Večernjeg lista.

– A što reći? Prošle su četiri i pol godine otkako sam izgubio sina. Nas roditelje nitko ne pita ništa. Sve je to predugo trajalo, a mi smo kao roditelji sve to proživljavali iz dana u dan. Postupak je bio i ponovljen pa smo sve slušali dva puta – kazao je Stjepan Klasnić i dodao kako redovito obilaze grob svoga sina, na grobu mu slave imendane i rođendane.

– Kao da se jučer sve dogodilo. Ne pomaže što vrijeme prolazi. Izgubili smo sina zbog nečije obijesti. Danas bi Josipu bila 21 godina, bio bi mladić pred kojim je život. Možda bi se već i oženio. Umjesto da razmišljamo o njegovoj budućnosti i unučadi, mi mu odlazimo na grob – rekao je Klasnić.

Motiv nikada nije utvrđen

Tog je tragičnog 23. listopada 2008. godine jedanaest mladića u Parku Lenije, ispred Poljoprivredne škole koju su svi pohađali, pretuklo Josipa Klasnića. U postupku nije utvrđen motiv napada, ali se zna da su ga udarcima srušili i potom cipelarili. Josip je, jer nije bio svjestan koliko su ozljede teške, otišao kući. Nekoliko dana poslije pozlilo mu je. Prevezen je u bolnicu u kojoj je 31. listopada preminuo.

Tijekom sudskog postupka obavljena su vještačenja kao i rekonstrukcija cijeloga događaja. Ustanovljeno je i da je napad na Josipa gledalo više osoba, ali nitko nije reagirao.

>> Maloljetnici za smrt vršnjaka dobili po dvije godine robije

>> Uplakana majka: Sinu sam tortu za 18. rođendan nosila na groblje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.