Opet nevrijeme u Požeštini

Zbog izlijevanja potoka poplavljeno više sela

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Ilustracija
Zbog izlijevanja potoka poplavljeno više sela
28.07.2016.
u 15:02
Prema podacima Centra 112, u prijepodnevnim satima zabilježeno je četrdesetak intervencija vatrogasaca.
Pogledaj originalni članak

Požeština je danas prijepodne ponovno bila na udaru jakog grmljavinskog nevremena. Bujica koja je krenula s Papuka nosila je sve pred sobom.

Na veličkom području došlo je do izlijevanja potoka Stražemanke, što je prouzročilu veliku štetu duž cijelog njezina sliva. Obilna kiša koja je rano ujutro zahvatila Biškupce, Dragu i Trenkovo poplavila je podrume i nanijela veliku štetu obiteljskim kućama i gospodarstvima. Vodeni val širio se velikom brzinom, zahvativši i područje Mihaljevaca, gdje je zabilježen i visok vodostaj Veličanke.

Poplavljene su staje, svinjci i kokošinjci, a po povlačenju vode selima se širio nesnosan smrad. Mještanima su u pomoć priskočili pripadnici požeške javne vatrogasne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Velike, Trenkova, Biškupaca, Brestovca i Kaptola, koji su ispumpavali vodu iz podruma, kuća i gospodarskih objekata. Prema podacima Centra 112, u prijepodnevnim satima zabilježeno je četrdesetak intervencija vatrogasaca.

>> Nevrijeme praćeno tučom pogodilo dijelove Slavonije

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.