Petrinjska građanska inicijativa

Zbog izgradnje Prihvatilišta za azilante najavili blokadu prometnica na dan europskih izbora

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Mala Gorica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Mala Gorica
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Mala Gorica
05.05.2019.
u 14:22
Ako do 8. svibnja ne udovoljite našim zahtjevima bit ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje, pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji, poručuju iz Inicijative
Pogledaj originalni članak

Petrinjska građanska inicijativa koja se protivi izgradnji Prihvatilišta za azilante u Maloj Gorici, najavila je kako će na dan izbora za Europski parlament, 26. svibnja, blokirati državne ceste koje od Zagreba idu prema Sisku i Petrinji ukoliko do 8. svibnja od Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva državne imovine ne dobiju odgovore na pitanja i zahtjeve upućene 23. ožujka ove godine.

Nastavno na dopis od 23. ožujka 2019. u kojem smo Vas tražili očitovanja, odgovore i ispunjenje naših zahtjeva, do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakav odgovor što smatramo krajnje  neodgovornim od državnih institucija koje bi trebale biti u službi svojih građana. Ne samo da ste prošli sve razumne i zakonske rokove da nam odgovorite, već i ignorirate naše zahtjeve“, stoji u dopisu kojeg je Inicijativa ponovo uputila MUP-u i Ministarstvu državne imovine. 

"Ukoliko do 8. svibnja ne udovoljite našim zahtjevima biti ćemo primorani, zajedno sa svim građanima Grada Petrinje, pokrenuti mirne prosvjede te na dan izbora za EU parlament blokirati državne ceste koje idu prema Sisku i Petrinji", poručuju iz Inicijative.

Inicijativa je krajem ožujka uputila svoje zahtijeve u kojima traže da se obustavi realizacija i izgradnja prihvatilišta za tražitelje azila u Maloj Gorici, da ponište sve odluke vezane uz izgradnju prihvatilišta te jamstvo da se na području Sisačko-moslavačke županije neće graditi, realizirati niti jedan novi prihvatni centar za smještaj azilanata/migranata/izbjeglica. Te zahtjeve su porpatili s peticijom koju je potpisalo više od 3.000 mještana Petrinje i okolnih naselja. 

Video: Migranti izletjeli iz kamiona kod Šibenika

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:39 05.05.2019.

Zbog cega se "Prihvatiliste" pise velikim slovom? Znam da se novinari primjau po ideoloskom kljucu a ne po strucnoscu ali sta je sa lektorima??

VE
verica2
15:05 06.05.2019.

Ljudi koji su prošli sve užase rata, nerazvijenosti i zanemarivanja svake vrste ovo nisu zaslužili.