nesreća

Zbog čega su stradali Poljaci na Paklenici: Pali sa stijene visoke 50 metara

Foto: HGSS
Zbog čega su stradali Poljaci na Paklenici: Pali sa stijene visoke 50 metara
07.09.2015.
u 20:59
Poljaci su pali s visine od 50 metara. Žena je preminula, a muškarac je s ozljedama opasnim za život prevezen u zadarsku bolnicu
Pogledaj originalni članak

Poljakinja (32) poginula je u nedjelju oko 14 sati nakon što je u kanjonu Velike Paklenice pala sa stijene visoke 50 metra, dok je 33-godišnji Poljak s teškim ozljedama opasnim za život hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici. Zadobio je višestruke prijelome po cijelom tijelu, no iako je pao s visine od 50 metra, bio je pri svijesti u trenutku kada su ga našli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

– Pokušali smo reanimirati Poljakinju, prvo mi iz HGSS-a, 25 minuta, pa potom i liječnica još 15 minuta, no nažalost, preminula je. Muškarac koji je ležao pokraj nje, a za kojeg smo čuli da joj je suprug, bio je pri svijesti, no nije mogao govoriti razumljivo. Stoga se zasada samo može nagađati što se dogodilo. Ono što znamo jest da je oprema za penjanje bila ispravna, odnosno da su čvorovi bili vezani i da je sidrište bilo čvrsto. Možda je od trenja popustio remen i možda se kopča otkvačila – rekao je Ante Tomić iz HGSS-a o padu poljskih državljana u provaliju sa 50 metara visine. Policija je obavila očevid, a razgovarali su i s Austrijancem koji je navodno vidio trenutak pada na predjelu Veliki Vitrenik, te potom i dojavio centru 112 o tragediji u Paklenici.

>> Tragedija u kanjonu Velike Paklenice: Palo dvoje penjača, poginula žena

>> Dvije nesreće na istoj stazi - sat vremena nosio djevojku na leđima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar dario554433
dario554433
08:44 08.09.2015.

Eeee... da je neko imo kameru pa da je to snimio sad bi bio senzacija u novinama.

DU
Deleted user
07:11 08.09.2015.

Eto, što Kineska oprema može napraviti. Kinezima bi trebalo zabraniti prodaju svojih proizvoda, posebno ovakvih, pa Kineskih otrovnih tkanina, posebno dječje robe! Ti su u stanju otrovati cijelu zemaljsku kuglu! Stvarno mi je žao Slovaka! Mora da su imali neprofesionalnu opremu, jer se vidi da znaju sve o Alpinizmu, osim što nemaju novca za pravu opremu!

Avatar pasaluk
pasaluk
21:27 07.09.2015.

Srtradali su što je došao neki zaostali četnik od Oluje i presjeko im kablove..