crikvenica

Zastupnik Kajtazi Romima: Podnesite zahtjeve za legalizaciju!

Foto: Anton Ficko/VLM
Zastupnik Kajtazi Romima: Podnesite zahtjeve za legalizaciju!
04.06.2013.
u 12:37
Razlog zbog kojeg tako trebaju postupiti nije otkrio u prisustvu novinara, nego je rekao kako će im sve objasniti poslije, "u četiri oka", napomenuvši tek da je dovoljno da samo popune zahtjev i potpišu ga.
Pogledaj originalni članak

CRIKVENICA - Zahtjeve za legalizaciju podnesite između 20. i 25. lipnja, poručio je Romima u Crikvenici saborski zastupnik Veljko Kajtazi. Razlog zbog kojeg tako trebaju postupiti nije otkrio u prisustvu novinara, nego je rekao kako će im sve objasniti poslije, "u četiri oka", napomenuvši tek da je dovoljno da samo popune zahtjev i potpišu ga. I crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina kazao im je da mogu predati zahtjev, ali je izrazio bojazan da samo manji dio formalno može legalizirati svoje objekte, dok to za veliku većinu ne vrijedi.

– Stambeni problem Roma krenuli smo rješavati novom prihvatljivom lokacijom u blizini i ostajem pri takvom rješenju. Donijeta je izmjena prostornog plana, izrađeni su idejno rješenje i projektna dokumentacija i neće mi biti teško obići svaku kuću kako bi se snimilo postojeće stanje i utvrdilo što u stvari želi romska zajednica u Crikvenici, istaknuo je D. Rukavina požalivši se okupljenima kako je to do sada bila nemoguća misija jer su Romi proteklih godina učestalo mijenjali sugovornike, a s njima i mišljenje.

Inače, crikveničko je romsko naselje, među Crikveničanima poznato i pod imenom Mahala, jedno od 56 u Hrvatskoj i dijeli sudbinu većine njih. Prije 40-ak godina bilo je zamišljeno kao privremeno kontejnersko naselje koje je u međuvremenu dograđivano i sada u njemu žive 42 obitelji s ukupno 147 članova, od kojih 90 punoljetnih i 57 djece. Pitanje preseljenja u novo naselje koje već četiri godine gorljivo zastupa gradonačelnik Rukavina izvor je stalnih sukoba pristalica i protivnika takvog rješenja, pa je i za posjeta naselju V. Kajtazija došlo do žestoke svađe predsjednika triju romskih udruga, koliko ih je u naselju.

>>Bespravno se isplati? Nezakoniti graditelji u boljem su položaju

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.