Kolumna

Zašto dio domaćih (turbo)katolika jednostavno ne podnosi papu Franju

Foto: Reuters/PIXSELL
Zašto dio domaćih (turbo)katolika jednostavno ne podnosi papu Franju
07.08.2022.
u 23:48
Pojedini domaći biskupi i svećenici svjesno odlučuju da će ostati do grla zakopani u svom ideološkom fundamentalizmu

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
INTERVJU

Tko je Duda Balje, bošnjačka zastupnica u kosovskom parlamentu koja je ustala protiv inicijative premijera Kurtija

Moj je stav od početka bio javan i taj stav sigurno neću mijenjati. Imam stranku koja je protiv toga i, na kraju krajeva – ja zastupam Bošnjake, koji su ne 95, nego u 99,9 posto slučajeva protiv ovoga. Posao mene kao zastupnika je da predstavljam svoju zajednicu, a ona je protiv toga. Dakle, kakav god mehanizam premijer upotrijebio protiv mene, ja ću zadržati svoj stav do kraja.

Životni intervju: Branko Ivanda

Pristao sam snimiti film o suđenju Titu tek kad su mi zaprijetili da u suprotnom više neću snimiti ni kadra

Dulje od pola stoljeća režira igrane filmove i drame, kazališne predstave i dokumentarne emisije, a za svoj rad nagrađivan je na najvažnijim svjetskim i domaćim festivalima. Govori o svome odrastanju u Splitu, studentskim danima u Zagrebu, suradnji s Radom Šerbedžijom, Zrinkom Cvitešić, obiteljskoj tragediji Za snimanje 'Bombaškog procesa' imao sam uvjete kakve rijetko imaju i američki režiseri, a kada sam prvi put vidio Šerbedžiju, znao sam da će biti veliki glumac

ŽIVOTNA ISPOVIJEST

Vlado Kalember: 'Pitali su me držim li glavu u frižideru, pričali su da imam rak, pa čak i da sam se objesio'

Nakon 12 godina, Kalember i njegova grupa Srebrna krila objavljuju novo studijsko izdanje, “Opasno je ljubit ženu”. Posljednji album naziva “2012” izašao je te iste godine. Novi album dolazi uz najavnu pjesmu istog naziva za koju je snimljen i objavljen novi spot.  Kalember je bio u braku s violončelisticom Anom Rucner s kojom je ostao u dobrim odnosima. Vlado se u intervjuu prisjetio brojnih bogatih detalja iz svoje karijere.

Ključne riječi


Komentari 38

Avatar transdanubier
transdanubier
06:57 08.08.2022.

taj milas ga već duže vrijeme muti vodu među katolicima i rado je viđen gost u beogradskim emisijama! sve što naginje antikristima, nije mu strano! a franjo ne samo da ljubi ruke ženama (što je ok!) nego liže cipele afričkim diktarorima i ogrezlim zločincima! posve je izgubo kompas za razliku od prethodnih papa...

HU
Hubrvi
16:23 08.08.2022.

Zbog cega gosp. Milas vrijedjate nicim izazvani katolike u Hrvatskoj, nazivajuci ih "turbokatolicima". Ako ne vjerujete u Boga i katolicko ucenje vjere Isusa Krista, onda je to vasa privatna stvar, koja se nikoga ne tice, ali ako iz tog nevjerovanja sebi uzimate za pravo katolike vrijedjati i mrziti, a sto je ocito, onda je to nesto, sto se tice svakog pristojnog covjeka. Nemojte onda vasu ocitu mrznju prema katolicima pretakati u javni prostor. Ja vama necu reci da je sto radite bezobrazno, jer da bi netko bio bezobrazan, taj mora imati obraza.

Avatar Jopa
Jopa
11:41 08.08.2022.

Papa Franjo više vjeruje SPC-u i takvima kao ti nego hrvatskom kleru pa onda to nije čudno. A vjeruje i Gretici, podržava naivno neke ljevičarske agende, vrlo tiho komentira temu abortusa, surađuje sa Kinom gdje nikad gori položaj Katolika, glasan je kada se ispričava za nešto što je neusporedivo više grijeh države nego Crkve (Kanada) it itd... No bez obzira na sve on je Papa i ja to poštujem 100%.