Alpe

Zarobljeni francuski penjači na Mont Blancu pronađeni mrtvi

Foto: Ilustracija
Zarobljeni francuski penjači na Mont Blancu pronađeni mrtvi
10.11.2011.
u 22:15
Pretpostavlja se da su preminuli u noći sa subote na nedjelju, kada je temperatura u noći bila do minus 30 stupnjeva Celzijusa.
Pogledaj originalni članak

Tijela dvaju francuskih planinara, koji su ostali zarobljeni na Mont Blancu još prošle srijede, pronašli su spasioci.

Potvrđeno je kako su tijela pronašle talijenske vlasti, a pretpostavlja se da su preminuli u noći sa subote na nedjelju, kada je temperatura u noći bila do minus 30 stupnjeva Celzijusa. Pronađeni su zbijeni jedan uz drugog, držeći se za čavao kako ih ne bi odnijela snježna lavina.

Podsjetimo, Charlotte Demetz, koja je bila iskusna alpinistica i njezin četrdesetsedmogodišnji vodič, Olivier Sourzac, ostali su zarobljeni na planini zbog ružnog vremena prošle srijede, na visini od 4 tisuće metara. Iako su se splasilačke ekipe trudile doći do njih zbog guste magle i naleta snijega nisu uspjeli.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KR
kreont
23:02 10.11.2011.

koja je bila iskusna alpinistica ??? a kolega je vodić prema tome još iskusniji onda iskustvo nije dovoljno

OB
-obrisani-
23:39 10.11.2011.

u 23:02h kreont je napisao/la: onda iskustvo nije dovoljno ~~~~~~~~~~ Steta. Koliko god se mi nadali...sanse Za prezivjeti su bile male. kreont ~ i ne, covjek nema nikada dovoljno iskustva.... RIP