planirao napade u Europi

Zapovjedništvo američke vojske: Ubijen je istaknuti vođa terorističke organizacije Islamske države

Foto: LEONHARD SIMON/REUTERS/PIXSELL/Ilustracija
Zapovjedništvo američke vojske: Ubijen je istaknuti vođa terorističke organizacije Islamske države
04.04.2023.
u 16:49
Sirijac Khaled Iyad Ahmed al-Jubouri ubijen je u napadu dronom dok je hodao cestom i razgovarao telefonom, u sjevernom selu Idliba
Pogledaj originalni članak

Središnje zapovjedništvo američke vojske objavilo je kako je ubijen istaknuti vođa terorističke organizacije Islamske države, Sirijac Khaled Iyad Ahmed al-Jubouri, koji je odgovoran za planiranje napada ISIL-a u Europi i razvoj te terorističke mreže u zemljama EU-a.

Za vrijeme ISIL-ove kontrole nad velikim područjima u Siriji i Iraku planirao je krvave napade u nekoliko europskih gradova, ponajviše u Parizu, u studenom 2015. godine i Bruxellesu, u ožujku 2016. godine. Al-Jubouri je ubijen u napadu dronom dok je hodao cestom i razgovarao telefonom, u sjevernom selu Idliba.

Prema američkim obavještajnim izvorima, Al-Jubouri je ubijen samo deset dana nakon što je stigao u to područje i identificirao se kao Sirijac iz pokrajine Deir Ezzor (istok). U američkim udarima ubijen je vođa Islamske države, Abu Bakr al-Baghdadi, u listopadu 2019., a zatim Abu Ibrahima al-Qurashija prošle veljače u pokrajini Idlib.

VIDEO Donald Trump stigao u New York prije izricanja optužnice

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.