odjeknule eksplozije

Zapalio se vlak s otrovnim kemikalijama, dvije osobe poginule

Foto: Marko Lukunić
Steve Black
04.05.2013.
u 10:47
Zasad nema opasnosti za javnost, kažu lokalne vlasti no svejedno, 300 osoba evakuirano je
Pogledaj originalni članak

Oko tri stotine osoba evakuirano je iz svojih domova iz Genta u Belgiji nakon eksplozije vlaka. Vlak je prevozio kemikalije te se zapalio, izvijestile su lokalne vlasti, a prenosi RT.

Reuters javlja kako su dvije osobe poginule, a 14 je ozlijeđenih.

Incident se dogodio oko dva sata iza ponoći, a vatra se proširila i potaknula još niz eksplozija. Promet željeznicom bit će poremećen namjanje dva dana. 

Kemikalije su navodno bile toksične, no zasad nema opasnosti za javnost. Vlak je vozio iz Nizozemske prema luci Ghent-Zeehaven.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.