zakon unije

Direktiva EU jamči refundiranje troškova liječenja u inozemstvu

Foto: Reuters/PIXSELL
Direktiva EU jamči refundiranje troškova liječenja u inozemstvu
05.09.2015.
u 07:30
Direktiva dopušta da se za neke vrste liječenja u drugim državama EU mora unaprijed tražiti prethodno odobrenje u vlastitoj državi
Pogledaj originalni članak

Direktiva o primjeni prava pacijenata u prekograničnoj zdravstvenoj skrbi propisuje pravila za refundiranje troškova (od HZZO-a i sličnih osiguravatelja) koje pacijent ima nakon liječenja u drugoj državi članici Europske unije.

Direktiva propisuje da HZZO mora refundirati troškove prekogranične zdravstvene zaštite do visine troškova istog takvog liječenja u Hrvatskoj. Direktiva dopušta da se za neke vrste liječenja u drugim državama EU mora unaprijed tražiti prethodno odobrenje u vlastitoj državi, a jučer objavljeno izvješće Komisije navodi da je u Hrvatskoj u čitavoj 2014. izdano samo jedno takvo prethodno odobrenje.

>> EU zabranjuje kitolov, a Danska ga nadgleda na Ovčjim otocima

>> Nova vizija obrazovanja u EU promiče socijalnu uključivost

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Baroudeur
Baroudeur
13:49 05.09.2015.

U svim tim godinama EU nije uspijela uskladiti zakone, osim za gluposti, a za ono osnovno, ZDRAVLJE, nije! Ne zelim nikome zlo, ali svim tim politicarima koji se misle vjecni...

KA
Kaka551
09:10 05.09.2015.

Žalosno. Stvarno kad ovo čitam ne znam što bi radio. Plače mi. Najgora stvar kod nas je što Varga ne želi pomoći ljudima. To je žalosno, da ministru nije stalo.

Avatar bok
bok
19:07 05.09.2015.

Kaj je to "refundiranje"?? Povratak novca? I No speak english...