UBOJSTVA IZ KORISTOLJUBLJA

Zaklao strinu i njezinog posinka pa otišao u Beograd

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Damir Minković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Damir Minković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Damir Minković
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Damir Minković
15.05.2019.
u 15:01
Tijela Marice Minković i njezinog posinka našao je susjed sljedeće jutro, a dan prije svirepih ubojstava Damir Minković tražio je od prijatelja da mu posudi 10.000 kuna
Pogledaj originalni članak

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Damira Minkovića (36). Tužiteljstvo ga tereti za dva teška ubojstva počinjena iz koristoljublja. Prema optužnici, Minković se tereti da je u noći na 24. studenog 2018., od 23 do 6 sati provalio u kuću svoje strine Marije Minković (77) i njezinog posinka Siniše (50) na III. Strugama u Zagrebu. Nakon što je provalio, Minković je s leđa prišao M. Minković te ju je nekoliko puta zarezao po vratu, znajući da je ona slabo pokretna.

Potom je, također s leđa prišao Siniši Minkoviću kojeg je nožem zarezao po licu, ramenima, tijelu, rukama i dlanovima. I njega je nekoliko puta porezao po vratu, a od zadobivenih ozljeda stariji muškarac je preminuo. Nakon što ih je ubio, Minković je pretraživao ladice u potrazi za novcem, a kada ga nije našao iz strinina novčanika otuđio je neutvrđeni iznos novca. Potom je pobjegao i nekoliko dana je bio u Beogradu, prije no što se vratio u Hrvatsku, kada je i uhićen. Tijela Marice Minković i njezinog posinka našao je susjed sljedeće jutro, a dan prije svirepih ubojstava Damir Minković tražio je od prijatelja da mu posudi 10.000 kuna.

Pogledajte video: Dvostruko ubojstvo na zagrebačkim Strugama
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
15:58 15.05.2019.

Bez rječi