Ubili putnike vlaka

Zajednička akcija Srbije i BiH: Zbog ratnog zločina uhićeno 15 osoba

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Zajednička akcija Srbije i BiH: Zbog ratnog zločina uhićeno 15 osoba
05.12.2014.
u 10:37
Oni se sumnjiče da su u veljači 1993. godine na željezničkoj stanici u mjestu Štrpci iz vlaka koji je vozio na liniji Beograd - Bar oteli 19 putnika i potom ih ubili.
Pogledaj originalni članak

U zajedničkoj akciji Srbije i BiH danas je uhićeno 15 osoba koje se sumnjiči za počinjenje ratnog zločina u Štrpcima 1993. godine, piše RTS.

Oni se sumnjiče da su u veljači te godine na željezničkoj stanici u mjestu Štrpci iz vlaka koji je vozio na liniji Beograd - Bar oteli 19 putnika i potom ih ubili.

"Osvetnici" iz ubili kod Drine

U Srbiji je uhićeno 5, a u BiH 10 osoba. Ubijeno je 18 Bošnjaka i jedan Hrvat, a osam ubijenih su bili stanovnici Crne Gore.

Prema optužnici Haaškog suda, pripadnici paravojne formacije "Osvetnici" iz Republike Srpske su putnike odvezli u selo Prelovo kod Višegrada, oduzeli su im novac i vrijedne stvari, tukli ih, a potom odvezli u pravcu Višegrada gdje su likvidirani nedaleko obale Drine.

>>Uhićena četiri policajca zbog ratnog zločina u BiH

>>'Trebamo ustrajavati na tome da se osudi svaki zločin, bez obzira tko ga je počinio'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
12:13 05.12.2014.

Da ni jedan zlocin ne ostane nekaznjen.Zrtve zasluzuju pravdu a zlocinci kaznu.I ljudsku i Bozju.

Avatar Tarabic
Tarabic
10:52 05.12.2014.

Pohapsiti i osuditi izrode.

KI
kimi
17:21 06.12.2014.

Svedoci smo da se učinjeni zločini pokušavaju opravdati drugim zločinima što je samo po sebi još gori zločin. Kreature koje su ovo a i slične zločine počinili nisu ljudska bića već obična gamad a zna se šta se sa njima radi. Gamad treba potamaniti bez obzira na nacionalnu pripadnost. Kratko i efikasno.