Uhićen i zadržan

Zadranin (40) dvije godine zlostavljao suprugu pred djetetom

Foto: Pixabay
Zadranin (40) dvije godine zlostavljao suprugu pred djetetom
25.03.2021.
u 19:27
Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor
Pogledaj originalni članak

U obiteljskoj kući u Zadru 40-godišnjak je od srpnja 2018. do 22. ožujka 2021. u svojoj kao otac malodobnog djeteta, iako svjestan da opisanim postupanjem ugrožava pravilan psihofizički razvoj svog djeteta, te svjestan da opisanim postupanjem ponižava i ugrožava svoju izvanbračnu suprugu, i pristajući na to, fizički napadao oštećenu izvanbračnu suprugu vrijeđajući ju pritom i omalovažavajući, a sve u prisutnosti njihovog djeteta. 

- Osnovano se sumnja da je 22. ožujka 2021. ispred djeteta, u cilju da ustraši svoju izvanbračnu suprugu, uputio joj riječi prijetnje te ju fizički napao, a nakon što se zaključala u stanu, osumnjičenik je pokušavao nasilno ući u stan. Oštećenica je zadobila lake tjelesne ozljede, a osumnjičenikovo ponašanje izazvalo je kod nje strah i uznemirenost te osjećaj povrijeđenosti, poniženosti i nemoći, a kod djeteta je ugrožen pravilan psihofizički razvoj. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela (čl. 123. st. 1. toč. 2. i 3. ZKP-a). Sudac istrage je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor - istakli su iz zadarskog DORH-a. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

K0
Konjina2.0
20:07 25.03.2021.

opet ova sintagma izvanbračna supruga... Pa jel to uopće postoji u ijednom zakonu? Nema smisla