NOVA PODRHTAVANJA

Zabilježen potres magnitude 3,8 kod Gline, osjetio se i u Zagrebu

Foto: EMSC
Zabilježen potres magnitude 3,8 kod Gline, osjetio se i u Zagrebu
19.01.2021.
u 06:41
Epicentar je bio 10 km sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane.
Pogledaj originalni članak

Došlo je do novih podrhtavanja u središnjoj Hrvatskoj. Seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su u 5:44 potres jačine 3,8. 

Epicentar je bio 10 km sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane. Magnituda potresa iznosila je 3,8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice.

 


"Jak udar, grmljavina, jako podrhtavanje", naveo je korisnik EMSC-a iz Petrinje, dok drugi navodi: "Zatreslo. Zazvonilo posuđe. Krevet se zanjihao. Dobro što je kratko trajalo."

"Kratko je zatreslo kuću, probudio me udar", komentirao je korisnik iz Siska. 

VIDEO: Seizmolog Krešimir Kuk: "Nije dobro plašiti javnost. Ne postoje znanstveni temelji da bi mogli znati hoće li i kada biti novi potres."

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar doog_kool
doog_kool
07:41 19.01.2021.

Držite se ljudi

DU
Deleted user
08:12 19.01.2021.

Mi Zagrebcani pomazemo jadnoj Petrinji kako god mozemo Iako smo i sami poruseni vec godinu dana Treba ovo dobro zapamtit kako se odnosite prema Zagrebu ! A ludjaci likuju

MP
miroslav.petkovic.7564
07:58 19.01.2021.

Ovo je preslo svaku mjeru.Mogu mislit kako je tim nesretnim ljudima koji danima ne spavaju.Ili sve izgubili strasno.Da sam doli pomogao bih.Ne dajte se ljudi.